• BIST 8737.87
  • Altın 2236.233
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1035
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

KKTC Ulaştırma Bakanı Saner şoke etti!

KKTC Ulaştırma Bakanı Saner şoke etti!
Yaklaşık 4 bin yolcunun mağduriyeti devam eden KTHY sorununun neden çözülmediği, KKTC Ulaştırma bakanı Ersan Saner'in 'ben vatandaşlarımı uçurdum, Karasakallardan bana ne' sözleriyle ortaya çıktı.

KKTC Ulaştırma Bakanı Saner şoke etti!

Yaklaşık 4 bin yolcunun mağduriyeti devam eden KTHY sorununun neden çözülmediği, KKTC Ulaştırma bakanı Ersan Saner'in 'ben vatandaşlarımı uçurdum, Karasakallardan bana ne' sözleriyle ortaya çıktı.

Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın 2010 Haziran ayında iflas etmesi üzerine mağdur olan yolcu ve seyahat ecantaları hala muhatap bulamıyor. İflas sonrası KKTC’ye bileti olan yolcuların büyük bölümü Atlas Jet uçakları ile taşındı, ancak varış noktası Türkiye olan 4 bine yakın yolcunun mağduriyeti sürüyor.

Mağduriyeti çözüm bulmak için 4 defa KKTC’ye giden bir grup seyahat acentası yöneticisi, sorunlarını KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner’e de anlattılar.

Son görüşmeyi geçen yıl Şubat ayında yapan acenta yetkililerini dinleyen Saner’in “Ben KKTC yolcularımı çözüm bulup uçurdum, karasakallardan bana ne” dediği ortaya çıktı.

Kıbrıs Türk toplumu arasında Türkiyeli’ler için biraz da aşağılama amaçlı kullanılan ‘Karasakal’tabirini kullanan Saner’in bu sözleri, KKTC Cumhuriyet Meclisi’nde görüşme sırasında söylediği toplantıya katılan seyahat acentası yöneticileri tarafından doğrulandı.

Mağduriyetin devam etmesi nedeniyle Bakan ile karşı karşıya gelmek istemeyen 4 seyahat acentası yöneticisi, “Bakan Ersan Saner’in Türkiye yolcularına karşı bu duyarsızlığı karşısında şaşırdık ama aynen bu sözleri söyledi” dediler.

BİZİMLE DALGA GEÇER GİBİ İKİ AY SÜRE VERDİ

Bir buçuk yıldan beri mağduriyetlerinin giderilmesi için çalmadık kapı bırakmayan Seyahat Acentası yetkilileri, “Son ziyaretimizi Şubat 2011’de yaptık. Bakan bizi Cumhuriyet Meclisi’nde ağırladı. Çok yakından ilgilendi. Bu samimi ilgi ve iltifat karşısında sorunlarımızın çözüleceği ümidine kapılmıştık. Hatta Bakan Saner, yeni havayolu firmasının kurulduğunu söyledi ve ‘ilk uçuşu Mart sonunda mı yapalım, Nisan sonunda mı yapalım?’ diye bize sordu. Uçuş ve  havacılık kurallarına göre bir havayolu firmasının uçmaya başlayabilmesi için en az iki yıl gerekli. Bakan Saner’in iki ay gibi kısa sürede havayolu firmasını uçuracağını söylemesi üzerine şaşırıp kaldık. Bu şaka galiba dedik kendi aramızda. Bunun gibi Türkiyeli yolculara için söylediği, ‘Ben vatandaşımı uçurdum, Karasakallardan bana ne’ sözleri de adeta şaka gibiydi” diye konuştular.

BAŞBAKAN LONDRA’DA SÖZ VERDİ

KTHY mağdurlarının sorunları geçen yıl Londra’ya gelen Başbakan İrsen Küçük’e de anlatıldı. Küçük, seyahat acentası yöneticileriyle yaptığı özel toplantıda ve halka açık toplantıdaki konuşmasında, “Ada’ya döneyim bu sorunu çözüp sizleri de bilgilendireceğim” sözü verdiği halde,  bir daha mağdurları aramadı.

SORUNA ALEVİ KÜLTÜR MERKEZİ EL ATTI

KTHY’den Gaziantep, Adana, Antalya gibi Türkiye varış noktalarına bilet alan ve sadece 2 seyahat acentasına kayıtlı 3436 yolcu ile bilet satışı yapan ecantaların mağduriyetinin giderilmemesi üzerine İngiltere Alevi Kültür Merkezi’nde 17 Şubat tarihinde toplantı yapıldı.

Mağdur yolcularının çoğunluğunun Alevi vatandaşlar olması nedeniyle dernek yönetimi sorumluluk alarak KKTC Londra Temsilciliği üzerinden soruna çözüm girişimlerinde bulundu. Ancak son dönemde KKTC Londra Temsilci değişikliği olması gibi nedenlerden dolayı derneğin girişimleri sonuçsuz kaldı.

Şimdi  mağdur yolcular KKTC Londra Temsilciliği önünde gösteri yaparak sorunu tekrar gündeme getirecek. 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim