• BIST 9698.85
  • Altın 2494.436
  • Dolar 32.5851
  • Euro 34.8562
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

KKTC'de yeni marinalar inşa edilmeli

KKTC'de yeni marinalar inşa edilmeli
Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkan Vekili Ramazan Gündoğdu, KKTC’nin Akdeniz’deki kruvazör ve yat turizminden pay alabilmesi için yeni marinalar inşa etmesi gerektiğini belirtti.

KKTC'de yeni marinalar inşa edilmesi gerekli

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkan Vekili Ramazan Gündoğdu, KKTC’nin Akdeniz’deki kruvazör ve yat turizminden pay alabilmesi için yeni marinalar inşa etmesi gerektiğini belirtti.

Ticaret Odası’ndan yapılan açıklamaya göre, İzmir Ticaret Odası (İZTO) tarafından geçtiğimiz hafta İzmir’de düzenlenen “Uluslararası Akdeniz Ticareti ve Liman Kentleri: Geçmiş ve Gelecek Kongresi”ne katılan KTTO Başkan Vekili Ramazan Gündoğdu kongre çalışmaları ve temasları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, kongrenin bu yılki ana konusunun “Akdeniz’de Turizm: Kruvazör Turizmi” ve “Akdeniz’de Ticaret” olarak belirlendiğini söyledi. Kongrede KKTC’ye büyük önem verildiğini belirten Gündoğdu, KKTC’nin katılımcı profilinin delege seviyesinden konsey üyeliği düzeyine çıkarıldığını kaydetti.

28 YABANCI TEMSİLCİ

Gündoğdu, KKTC İzmir Konsolosu Uğur Umar ile konsolos yardımcısı Remziye Şefik’in de hazır bulunduğu Kongre’ye aralarında Mısır, Yunanistan, KKTC, Güney Kıbrıs, Tunus, Fas, İtalya, İspanya, Gürcistan Libya, Tunus, Fas ve Malta'dan oda başkanları ve kruvazör şirketi üst düzey yöneticilerinin bulunduğu 28 yabancı temsilci ile Türkiye'deki çeşitli odalardan 14 temsilcinin katıldığını belirtti. Akdeniz ülkelerinin kruvazör ve yat turizminden yüzde 85 pay alırken, KKTC’nin bu turizminden neredeyse sıfır düzeyde pay aldığını ifade eden Gündoğdu, bu turizmden pay alabilmek için yeni marinalar inşa etmek ve yeni liman inşa etmek çok pahalı bir yatırım olacağından en az bir tane derinliği 14 metreden az olmayan kıyısında gümrük ve otobüs parkları bulunan iskele yapılması gerektiğine kaydetti.

Kongre’ye katılan dünyaca ünlü Kosta, Med Turizm, MSC gibi kruvazör şirketlerinin yetkilileri ile de görüştüklerini kaydeden Ramazan Gündoğdu, KKTC’nin de kruvazör ve yat turizminden pay alabilmesi için neler yapılabileceği konusunda görüş alış verişinde bulunduklarını ifade etti.

KTTO Başkan Vekili Ramazan Gündoğdu, KKTC’nin de kruvazör ve yat turizminden pay alabilmesi için, yetkililerin bu zengin pazar için acilen hazırlık yapması ve gerekirse bu sektörde uğraş veren yabancı şirketlerden bilgi alması ve genişletilmiş bir toplantı yapması gerektiğini belirtti. Temasları çerçevesinde İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ile KKTC’nin İzmir Konsolosu Uğur Umar’ı da ziyaret eden Gündoğdu, Lefkara işi tablolar armağan etti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim