• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

KKTC'nin yeni havayolu için kritik gün

KKTC'nin yeni havayolu için kritik gün
Kuzey Kıbrıs Hava Yolları Şirketi’nin kuruluş anlaşmasının imza töreni için KKTC Devleti, KKTC özel sektörü ve Türk Hava Yolları bugün masaya oturuyor.

KKTC'NİN YENİ HAVAYOLU İÇİN KRİTİK GÜN

Kuzey Kıbrıs Hava Yolları Şirketi’nin kuruluş anlaşmasının imza töreni için KKTC Devleti, KKTC özel sektörü ve Türk Hava Yolları bugün masaya oturuyor.

İlk kez devlet-özel sektör ve Türkiye’nin bir şirketiyle oluşturulacak konsorsiyumla kurulacak Kuzey Kıbrıs Hava Yolları, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’nun da hazır bulunacağı, bugün saat 11.00’de Sayıştay salonunda yer alacak imza töreniyle resmiyet kazanacak.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, daha önce bazı sıkıntılardan dolayı ertelenen imza töreninin bugün gerçekleşeceğini ve bugünün ülke tarihinde tarihi bir gün olacağını söyledi.

BRT’nin Bayrak Haber televizyonunda yayınlanan bir programa telefonla katılan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ile yeni hava yolu şirketinin kurulmasında ciddi rol oynayan işadamlarının katılımıyla gerçekleşecek imza töreniyle, ülkede tarihi bir gün yaşanacağını vurguladı. Saner, KKTC’de ilk kez devletin özel şirketlerle ortak olacağını da ifade etti.
Kuzey Kıbrıs Hava Yolu’nun kurulmasında herkesin üzerine düşeni fazlasıyla yaptığını belirten Saner, başta THY yönetimine, Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Türkiye’nin Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Devlet Bakanı Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’e, Türkiye Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği’ne teşekkür etti.

“26 YATIRIMCI, YÜZDE 25 TUTARI BANKAYA YATIRDI”

Bakan Saner, yeni şirketin yüzde 60 oranındaki yerel yatırımcı payının ödenmesi gereken yüzde 25 tutarının, 26 yatırımcı tarafından ilgili banka hesabına yatırıldığını açıkladı.

3 UÇAKLA 11 NOKTAYA UÇUŞ

Uçuş saatlerine kadar belirlenmiş olan yeni şirketin filosunun ilk etapta 3 uçakla 11 noktaya uçacağını belirten Bakan Saner, yeni şirketin Mart sonu uçuşlara başlayacağını söyledi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Saner, yeni havayolu şirketinin kurulmasının ardından slot hakları, uçakların kiralanması, uçuş ekiplerinin hazırlanması yönünde yoğun bir temponun kendilerini beklediğini de sözlerine ekledi.

Bu arada Haberdar gazetesine göre yeni havayolu şirketindeki hisse sahipleri şöyle: Dome Otel Casino, Acapulco (Çağıner ailesi), Metin Şadi, Ramadan Cemil İşletmeleri, Mustafa Özün, Kale Boya, Cyprus Premier, Deniz Kızı İşletmeleri, Mercure, Günay Çerkez, Osman Türkay, Güven Tanaydın, Markan Ltd., Medya Yayıncılık, Kaner Grup, Colony Hotel, Cratos, Necipoğlu, Kösezade Turizm, Devrim Aka ve European Records.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim