• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C

KKTC'ye yeni marinalar inşa edilmeli

KKTC'ye yeni marinalar inşa edilmeli
Mağusa Tersanesi ve Girne Delta Marina Kurucu ortağı, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkan Vekili Ramazan Gündoğdu, KKTC’nin Akdeniz’deki kruvaze ve yat turizminden pay almadığını söyledi.

KKTC'ye yeni marinalar inşa edilmeli

Mağusa Tersanesi ve Girne Delta Marina Kurucu ortağı, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkan Vekili Ramazan Gündoğdu, KKTC’nin Akdeniz’deki kruvaze ve yat turizminden pay almadığını söyledi.

Söz konusu turizm alanını geliştirmek için yeni marinalar inşa edilmesi gerektiğini belirten Gündoğdu, liman yatırımlarının pahalı olması sebebiyle derinliği 14 metreden az olmayan kıyısında gümrük ve otobüs parkları bulunan bir iskele yapılmasının önemine de işaret etti.

İzmir’de yapılan Akdeniz Liman ve Kıyı Kentleri Kongresi'ne katılan Gündoğdu, 16 ülkenin yanı sıra Türkiye’den yetkililer, birçok sivil toplum örgütü, KKTC İzmir Konsolosu Uğur Umar, diğer konsolosluk yetkililerinin de orada bulunduğunu söyledi. Gündoğdu, toplantıda kruvaze ve yat turizminden batı Akdeniz ülkelerinin yüzde 85, Doğu Akdeniz ve Karadeniz ülkelerinin tamamının yüzde 15 oranında faydalanabildiğini ancak her geçen gün azda olsa bu oranın yükselmekte olduğunun belirtildiğini ifade etti.
İzmir Ticaret Odası'nın bu yıl ikincisini gerçekleştirdiği kongrede, Kuzey Kıbrıs’a özel bir önem verilerek katılımcı profilinin delege seviyesinden konsey üyeliğine çıkarıldığını söyleyen Gündoğdu, Kosta, Med Turizm, Msc gibi cruse şirketleri yetkilileriyle görüşme imkanı bulduğunu anlattı.

Gündoğdu, kruvaze ve yat turizminin KKTC’de de geliştirilebilmesi için yetkililerden bilgi edindiğini anlatarak, hükümet, belediyeler, sivil toplum örgütleri, gemi acente şirketleri, restoran işletmecileri, cafeler, barlar, otobüs şirketleri, kiralık araç sektörü, taksi birlikleri, hediyelik eşya satan işyerleri ve müzelerin öncelikle gerekli hazırlıkları yapması gerektiğini söyledi. Yetkililerin, “Ülkenizi bizim tercih edebilmemiz için cazip hale sokmalısınız” dediğini aktaran Gündoğdu, kruvaze ve yat turizminde bir turistin birkaç saat içinde ortalama 85 euro para harcadığı belirtti.

Gündoğdu, hükümet yetkililerine, “bu zengin pazarı şimdiden görüp ileride pay alabilmek için uygun bir sahil şeridini ayırarak bu işleri başlatmış olalım ve en kısa zamanda bu yönde bir toplantı yapıp başta belediyeler olmak üzere ilgili olabilecek kurum ve kuruluşların merkezi yönetimle beraber planlama yapmaya başlamalarını sağlayalım ve bir takvim yapalım” diyerek seslendi. Mağusa veya Girne bölgesine (uygun derinlikler bakımından Girne daha şanslı) iskele veya yanaşma yerinin yapılması halinde gelen turistin sadece o bölgeyi değil diğer tüm şehirleri de etkileyeceğine inanan Gündoğdu, “Bugün KKTC’nin en büyük sorunu olan çarşı pazar durgunluğuna son vermenin yolu bu turizmin geliştirilmesinden geçmektedir” dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim