• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Klaipeda'ya 448 milyon €'luk yardım

Klaipeda'ya 448 milyon €'luk yardım
Avrupa Komisyonu, Litvanya'nın Klaipeda Limanı LNG terminalinin geliştirilmesine yardım için planlanan 448 milyon Euroluk mali desteği onayladı.

 

 
Avrupa Komisyonu, Litvanya'nın Klaipeda Limanı LNG terminalinin geliştirilmesine yardım için planlanan 448 milyon Euroluk mali desteği onayladı.
 
Litvanya, enerji taleplerini çeşitlendirmek ve daha güvenli olarak görülen LNG tesisini faaliyete sokmak adına AB komisyonuyla görüşmelere başladı. AB devlet yardımı kuralları çerçevesinde Klaipedos Nafto Şirketi tarafından inşa edilecek ve işletilecek olan limana yarım milyar euro’luk yardım fonunu onayladı.
 
Açıklamada, AB Komisyonu yardım hareketini varolan rekabet piyasasına zarar vermeden enerji hedeflerini ileriye taşıyacaklarını söyledi. LNG terminali yatırımında AB’nin hedefi doğalgaz pazarına Litvanya’yı entegre ederek Litvanya gaz piyasalarında rekabeti sağlamak. Litvanya gazını Avrupa piyasalarına taşıyacak bu yatırım ilgili yatırımcıları sektöre teşvik edecek.
 
2013 yılın başlarında, Litvanya hükümeti Klaipeda limanına yapılacak tüm yatırımlara destekte bulunacaklarını, terminalin ön yatırım maliyetlerini finanse etmek için ihtiyaç kredilerine teşvik edeceklerini ve tüm finansal kolaylıkları sağlayacaklarını bildirmişti. Buna ek olarak, terminalin ömrü boyunca yatırım ve bakım masraflarının bir kısmını karşılayacaklarını bildiren hükümet yetkilileri bu yatırıma önem verdiklerini açık bir dille belirttiler.
 
Klaiped LNG terminalinin önümüzdeki yılın sonunda faaliyete geçmesi planlanıyor. Terminal bünyesinde yüzer depolama ve yeniden gaza dönüştürme tesislerinin yanı sıra inşa edilecek seyyar deniz iskelesi yardımıyla ulusal şebekeye bağlanan bir boru hattı bulunacak.
 
Deniz Haber Ajansı – Çağlar KILIÇ
 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim