• BIST 9767.23
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C

Klasik otomobiller tarihin tozunu atacak

Klasik otomobiller tarihin tozunu atacak
‘NG 15. WAHR Klasik Otomobil Rallisi’ 18-19 Mayıs tarihlerinde Sapanca’dan Afyonkarahisar’a uzanan ve tarih kokan bir rotada gerçekleşiyor.

‘NG 15. WAHR Klasik Otomobil Rallisi’ 18-19 Mayıs tarihlerinde Sapanca’dan Afyonkarahisar’a uzanan ve tarih kokan bir rotada gerçekleşiyor.

18-19 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan “NG 15. WAHR Klasik Otomobil Rallisi”nde Klasik Otomobil Tutkunları Sapanca’dan Afyonkarahisar’a uzanan keyif dolu bir yolculuk yapıyor. NG Hotels & Resorts’un ana sponsorluğunda ve Turkuvaz Medya’nın medya sponsorluğunda gerçekleşecek olan rallide Sapanca’dan Afyonkarahisar’a tarih kokan bir coğrafyaya doğru direksiyon kırıyorlar. Aralarında ünlü isimlerin de olduğu 40 klasik otomobil tutkunu, değerleri milyon dolarlarla ifade edilen, halkın ancak dizilerde ya da dönem filmlerinde görebildikleri otomobilleriyle yarışmaya katılıyor.

A Haber ekibi ise medya sponsoru olarak bu ralliyi adım adım adım takip edecek. Sabah Gazetesi,  Auto Motor & Sport Dergisi’nin basın sponsorluğunu yaptığı rallide toplam 600 km kat ediliyor. Bu ralli FIVA (Uluslararası antika taşıtlar federasyonu) takviminde yer alması sebebiyle uluslararası bir niteliğe de sahip. FIVA’nın gözlemcisinin katılacağı ralliye yabancı ekipler de bekleniyor.

Birbirinden değerli 40 klasik otomobil, 18 Mayıs Cuma Güral Sapanca Wellness & Convention otelinden START alıyor, aynı gün Kütahya üzerinden Afyonkarahisar yönü izlenerek ilk günün FINISH’i Türkiye’nin en büyük termal oteli Güral Afyon Wellness & Convention’da gerçekleşiyor. Aynı gece koleksiyoner Şükrü Demirayak’ın muhteşem otomobil ve Hi-Fi, ıslak imza  koleksiyonunu ziyaret ediliyor.

İkinci gün ise yarışmacılar, 19 Mayıs Cumartesi sabahı Güral Afyon’dan alınacak Start’ın ardından Kocatepe bölgesinde ve Frig Vadisi’nde kıyasıya rekabet ediyor. Toplam 600 km yol kat edecek olan rallide aynı gece Güral Afyon Wellness & Convention’da düzenlenecek görkemli bir törenle ‘NG 15. WAHR’ kupasını kaldıracak.

Sürate dayalı bir yarış olmayan Klasik Otomobil Rallisi’nde ortalama 50 km hızla yarışılıyor. En az hata yapan pilotun hakemler tarafından belirlendiği yarışta, kontrol noktasından doğru zamanlarda geçilmesi ve sabit bir hızda yol alınması büyük önem taşıyor. Bu nedenle pilotun yetenekleri yarışta galip gelebilmek için büyük önem taşıyor.

Tarihin tozunu attıracaklar

“NG 15. WAHR Klasik Otomobil Rallisi”, bu yıl izlenen Sapanca, Kütahya ve Afyonkarahisar rotasıyla tam bir tarihi buluşmaya imza atıyor. Yarışmacılar ve yarışma takipçiler, yolculuk boyunca Hitit, Frigya, Roma ve Osmanlı İmparatorlukları ile İstiklal Savaşı’nın izini sürecek ve binlerce yıldır medeniyetlerin beşiği olmuş bu coğrafyayı keşfedecekler. Termal kaynakları ve yemyeşil doğasıyla klasik otomobil tutkunlarının kalbini de fethedecek olan Ralli takipçileri, hem otomobil hem medeniyet tarihiyle dolu muhteşem bir hafta sonu geçirecek.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim