• BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Koç, helikopter gemisi projesine talip oldu

Koç, helikopter gemisi projesine talip oldu
Koç Holding, Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın açtığı, helikopter taşıma gemisi ihalesi için bir hafta içinde teklif verecek.

Koç, helikopter gemisi projesine talip oldu

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen, Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'nda (IDEF'11) basın toplantısı düzenleyen Koç Holding Savunma Sanayi, Diğer Otomotiv ve Bilgi Grubu Başkanı Kudret Önen, Türkiye'nin geçmiş yıllarda denizaltı projesi, Atak helikopter projesi gibi önemli projeler başlattığını, milli tank projesi Altay'ın da bunlardan biri olduğunu söyledi.

Bu projenin 2008 yılında Arifiye'de Başbakan Erdoğan ile atılan bir imza töreniyle başladığını ve 3 kısımdan oluşan projenin birinci ayağı olan ''konsept tasarım''nın tamamlandığını, şimdi ikinci kısım olan ''detay tasarım'a geçileceğini bildiren Önen, bunu prototip imalatı ve testlerin takip edeceğini, 2016 yılında da tankın satışa hazır hale geleceğini kaydetti.

Koç Grubu olarak, savunma sanayisini desteklemeye devam edeceklerini anlatan Önen, şöyle devam etti:

''Aynı şekilde RMK Marine'nin başarılı olması için elimizden gelen desteği göstereceğiz. Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın, karada olduğu gibi denizde de büyük yatırımları ve atılımları var. Türkiye şu anda helikopter taşıma gemisi diyebileceğimiz yeni bir ihale açtı. Üstünde, 35 tonluk 4 tane helikopteri olan, bin kişi taşıyabilen, 30 civarında tank ve 70-80 civarında askeri aracı taşıyabilen ciddi bir helikopter taşıma gemisi. Bu, şu anda üzerinde çalıştığımız bir proje. Bence ülkemizin yeni iftihar kaynağı olacak bir proje. Tersanemizi bu projeye hazırlıyoruz. Çok ciddi yatırımlar yaptık. Bir hafta içinde teklifimizi vereceğiz. Böyle bir projenin de önümüzdeki yıllarda karara bağlanmasını bekliyoruz. Ülkemizin böyle bir projeyi yapmış olması bence gurur verici. Biz de onun içinde olduğu için çok sevinçliyiz. Yerli mühendis, yerli dizayn ve imalat ve teknoloji hakları kendimizin olan bir ürün peşindeyiz.

Biz Otokar'ın normal arabalarla başlayan tankla biten başarısının bir benzerini de tersanemizde yapmak istiyoruz. Kalıcı, sürdürülebilir Deniz Kuvvetlerimizin bir ortağı olarak hem dizayn merkezi hem üretim merkezi olmak istiyoruz. Savunma sanayinini ileride Koç Grubu'nun ana ve önemli sektörlerinden biri olmaması için hiç bir neden yok. o yolda ilerliyoruz. Kara, deniz ve yazılım konusunda bir şapka altında ağırlığını koyan ve savunma sanayine verdiği önemi gösteren tek grup biziz. Bundan da gurur duyuyoruz.''

'HAVA PROJESİ ALABİLİRİZ'

''Bundan sonra da belki bir hava projesi alabiliriz'' diyen Önen, ''Hava projelerinde bence biraz geciktik, biraz geç kaldık. Bunda da üzgünüm ama her tarafa konsantre olamazdık ama boşluklar arıyoruz. Hakikaten teknolojisini yaratacağımız, ülkemize katma değer yaratacağımız, takip edeceğimiz ve sürdürülebilir bir büyüme yakalayacağımız bir hava projesi olursa muhakkak gireriz ve inceleriz'' şeklinde konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim