• BIST 9120.62
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Koç Holding, komşu marinalara talip oldu

Koç Holding, komşu marinalara talip oldu
Koç Holding bünyesinde faaliyet gösteren Setur, Avrupa Birliği ülkelerindeki 5 farklı devlet ihalesine talip oldu.

Koç Holding, komşu marinalara talip oldu

Koç Holding bünyesinde faaliyet gösteren Setur, Avrupa Birliği ülkelerindeki 5 farklı devlet ihalesine talip oldu.

Türkiye'de 12 devlet onaylı marinanın yarısına sahip olan ve Kaş'ta Makyol İnşaat ile birlikte bir marina daha açmaya hazırlanan şirket, Hırvatistan ve Yunanistan'da marina özelleştirme ihalelerine katılma kararı aldı. Setur ayrıca İtalya Milano, Fransa'da ise Lyon havaalanlarının Duty Free (havalimanı içindeki vergisiz alışveriş mağazalarının) işletmesi için ihaleye girdi. Dün bir basın toplantısı düzenleyen Setur Genel Müdürü Üstün Özbey, Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida eyaletinin ikinci büyük kenti Miami'de de bir marina işletmeciliğine talip olduklarını açıkladı.

Setur'un artık Avrupa Birliği ihalelerine elenme sıkıntısı olmadan katılabildiğini vurgulayan Genel Müdür Özbey, İtalya ve Fransa'daki ihalelerin yıl sonuna kadar açıklanacağını, marina işletmelerindeki akıbetin ise 2011 yılı içinde netlik kazanacağını aktardı. Şirket geçen yıl da dünyanın en büyük havalimanlarından Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'deki havalimanı ihalesine girmiş ve yarışı ikincilikle bitirmişti. "O ihalede de, bu ihalelerde de hep 2 milyar Euro'luk şirketlerle yarışıyoruz. Fakat yine de böylesi şirketler arasında ikinci olmak bile önemli." diyen Özbey, hem Avrupa'da hem Türkiye'de ihaleleri yakından takip ettiklerini bildirdi. Özbey, yurtiçi ve yurtdışı ortaklıklara da açık olduklarını kaydetti. 1.500'e yakın çalışanı bulunan şirket, geçen yıl 480 milyon lira olan cirosunu bu yıl 613 milyon liraya çıkarmayı hedefliyor.

Setur Genel Müdürü Özbey, Kurban Bayramı tatili için son yılların en yoğun talebi ile karşılaştıklarını söyledi. Türkiye'nin zor bir süreci geride bırakmasının rahatlığı ile insanların tatile meylettiğini ifade ederken, "Tatilin 9 gün olacağının önceden açıklanması ile beraber bilhassa yurtdışı taleplerde patlama yaşanıyor. Ancak uçaklarda yer sıkıntısı yaşandığı için yurtdışına çıkışlar geçen yıla oranla ancak yüzde 100 artabilmiş durumda. Ancak uçaklarda yer olsaydı artış yüzde 500'ü bulurdu." diye konuştu. Talep fazlalığında Avrupa'nın otelden alışverişe her yönüyle ucuzlamış olmasının yanı sıra 500 Euro'larda olan uçak biletlerinin 150 Euro'lara inmesinin de etkisi olduğuna değinen Üstün Özbey, kendilerinin eylül ortalarında tur programlarını kapattıkları bilgisini verdi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim