• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C

Koç Holding'den Van'a 800 kış çadırı!

Koç Holding'den Van'a 800 kış çadırı!
Van'da meydana gelen depremden hemen sonra, Koç Holding tarafından oluşturulan koordinasyon kurulu, Koç Topluluğu şirketlerinin yardımlarını bölgeye ulaştırıyor.

Koç Holding'den Van'a 800 kış çadırı!

Van'da meydana gelen depremden hemen sonra, Koç Holding tarafından oluşturulan koordinasyon kurulu, Koç Topluluğu şirketlerinin yardımlarını bölgeye ulaştırıyor.

Koç Topluluğu Van, Erciş ve köylerinde toplam 800 aileye çadır sağlanması için çalışma başlattı.

Koç Holding'den yapılan açıklamada, Van'da meydana gelen depremden hemen sonra, Koç Holding tarafından oluşturulan koordinasyon kurulunun, Koç Topluluğu şirketlerinin yardımlarının ihtiyaç sahiplerine hızla ulaştırılması için aralıksız çalıştığı belirtili.

Açıklamada, arama-kurtarma, acil ihtiyaç maddelerinin temini ve barınma ihtiyacının karşılanmasını kapsayan çalışmalar kapsamında, Van, Erciş ve köylerinde 800 ailenin barınabileceği, kış koşullarına uygun ve 10 kişi kapasiteli çadır sağlanacağı bildirildi.

Açıklamaya göre, Arçelik, Yapı Kredi Bankası, Tofaş, Ford ve Tüpraş şirketlerinden oluşan 92 kişilik Koç Topluluğu arama kurtarma ekibi, enkaz altında kalanlara ulaşabilmek için olumsuz hava koşullarına rağmen çalışmalarını Erciş'te çeşitli noktalarda aralıksız sürdürüyor.

-Jeneratör ve ısıtıcı desteği-

Öncelikli acil ihtiyaç olarak belirlenen, jeneratör ve ısıtıcılardan oluşan ilk parti yardım malzemesi deprem bölgesine ulaştı. Aygaz, Arçelik, Koçtaş ve Tat Konserve şirketleri tarafından bölgeye gönderilen yardım malzemeleri yerel makamların gözetiminde ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

İlk aşamada bölgeye çok sayıda ve çeşitli ebatlarda tüpgaz gönderen ve dağıtımını gerçekleştiren Aygaz, ayrıca arama kurtarma çalışmalarında kullanılmak üzere açık hava ısıtıcıları ile çadır kentlerde kullanılmak üzere katalitik soba, ocak, LPG ile çalışan aydınlatma cihazları ve ilgili ekipmanlarını deprem bölgesine ulaştırdı.

Koçtaş ise arama kurtarma çalışmalarında kullanılmak üzere başta jeneratörler ve yapı malzemeleri olmak üzere çeşitli ürünleri bölgeye sevk etti. Bölgedeki jeneratörlerin yakıtı arama-kurtarma çalışmaları tamamlanana ve şebeke elektriği sağlanana kadar Opet şirketi tarafından karşılanacak.

-74,5 ton gıda maddesi bölgeye gönderildi-

Tat Konserve ise çeşitli gıda maddesinden oluşan 74,5 tonluk yardım malzemesini deprem bölgesine gönderdi. Söz konusu gıda maddeleriyle beraber, Arçelik şirketi tarafından oluşturulan ve içinde acil ihtiyaç maddelerinin bulunduğu 4 TIR deprem bölgesine dün ulaştı. Arçelik TIR'larının içinde, çadır kentlerde hizmet vermek üzere, çalışır durumda çamaşır yıkama&kurutma makineleri ile deterjan, battaniye, katalitik soba, infrared ısıtıcı ve içme suyu bulunuyor.

Ayrıca aralarında Arçelik ve Aygaz'ın da bulunduğu Koç Topluluğu şirketleri merkez ve yurt çapındaki tesislerinde personellerine yönelik başlattıkları yardım kampanyalarıyla da topladıkları acil ihtiyaç maddelerini de kamyon ve TIR'larla, partiler halinde deprem bölgesine gönderiyor.

-Koç Holding Üst Yöneticisi Durak-

Bölgenin ihtiyacı olan diğer yardımların tespiti ve Koç Topluluğu yardım kampanyasının yerinde koordinasyonu için bir grup üst yönetici ile birlikte deprem bölgesine giden Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Osman Turgay Durak, depremzedelerle ve Koç Topluluğu bayileriyle görüşerek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Kış koşullarının giderek ağırlaşmakta olduğu deprem bölgesinde, ihtiyaç sahiplerine hızla yardım ulaştırmanın önemine işaret eden Durak, Koç Topluluğu'nun ve bu toplulukta görev yapan 80 bin çalışanın yardım için seferber olduğunu ve yardımların süreceğini bildirdi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Benzine indirim geldi28 Nisan 2020 Salı 01:40
  • Akaryakıta zam yolda24 Nisan 2020 Cuma 08:53
  • Benzin ve motorine büyük indirim22 Nisan 2020 Çarşamba 09:11
  • Petrol piyasası çöktü21 Nisan 2020 Salı 01:53
  • Benzin fiyatlarına indirim geliyor21 Nisan 2020 Salı 01:16
  • E-Ticaret yüzde 200 arttı20 Nisan 2020 Pazartesi 10:02
  • Araçtan inmeden BP Taşıtmatik ile akaryakıt temini17 Nisan 2020 Cuma 20:14
  • Mazota indirim geldi.. Gece yarısı ikisi de zamlanacak17 Nisan 2020 Cuma 14:16
  • Sabiha Gökçen’in terminal yatırımı bir yıl ertelendi09 Nisan 2020 Perşembe 06:30
  • Motorine 15 kuruş zam08 Nisan 2020 Çarşamba 20:16
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim