• BIST 9693.46
  • Altın 2495.355
  • Dolar 32.3811
  • Euro 34.6983
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Koç Holding'e 'Yılın Otomobili' ve 'Yılın Şirketi' ödülü

Koç Holding'e 'Yılın Otomobili' ve 'Yılın Şirketi' ödülü
TOFAŞ tarafından 520 milyon dolarlık yatırımla Bursa’da üretttiği Fiat Egea (Ege) ve Koç Holding Otomotiv Grubu, Avrupa’da ‘yılın otomobili’ ve ‘yılın şirketi’ ödüllerini Milano’da düzenlenen törenle aldı.

Ani ölümü iş dünyasını sarsan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’u, 2015 yılında en çok sevindiren gelişmelerden biri Fiat Egea’nın Avrupa’da yılın otomobili, Koç Holding Otomotiv Grubu’nun ise ‘yılın şirketi’ seçilmesiydi. Mustafa Koç’un ömrü belki bu ödülleri almaya yetmedi ama Milano’daki törende tüm ödüller ona adandı.

TOFAŞ tarafından 520 milyon dolarlık yatırımla Bursa’da üretttiği Fiat Egea (Ege) ve Koç Holding Otomotiv Grubu, Avrupa’da ‘yılın otomobili’ ve ‘yılın şirketi’ ödüllerini Milano’da düzenlenen törenle aldı. Autobest tarafından ‘2016’nın En İyi Otomobili’ seçilen Fiat Egea’nın ödülünü törende Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen, Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, Tofaş ve Fiat Chrysler Automobiles (FCA) üst yöneticileri birlikte teslim aldı.

Koç Holding Otomotiv Grubu’nun da ‘CompanyBest’ (En İyi Şirket) ödülüne layık görüldüğü AutoBest’te ilk kez ödül bir otomotiv markasına değil; otomotiv grubuna verildi. Bu değerlendirmeyle de Koç Holding Otomotiv Grubu bir ilke imza atmış olurken, ödülü de Koç Holding Otomotiv Grubu adına Cenk Çimen aldı.

CESARETLE ÇALIŞACAĞIZ

Ödül töreninde, ‘En İyi şirket’ ödülünü kısa süre önce vefat eden merhum Mustafa Koç anısına teslim alan ve bir konuşma yapan Cenk Çimen, bu önemli ödülü almaktan büyük gurur duyduklarını ifade etti. Konuşmasının başında Koç Holding ve Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’un zamansız kaybı nedeniyle duydukları büyük üzüntüyü dile getiren Cenk Çimen şöyle konuştu: “Bu önemli törende kendisiyle birlikte olmayı arzu ediyorduk.

Şirket tarihimizdeki en büyük iç ve dış yatırımları gerçekleştirdiğimiz bu günlerde başarımızın simgesi olan tüm bu ödülleri Mustafa Bey’in anısına adıyoruz. Kendisini rahmetle anarken, vizyoner adımlarından aldığımız ilhamla daha büyük başarılar için cesaretle çalışacağımızı vurgulamak isterim. Dünyanın en büyük markalarıyla kurduğumuz uzun süreli ortaklıkların en son meyvesi FCA ve Tofaş işbirliğinin şaheseri Fiat Egea’nın ‘En İyi Otomobil’ ödülünü kazanmasından, Otomotiv Grubumuzun ise CompanyBest ile onurlandırılmasından büyük bir gurur duyuyoruz.”

PES ETMEDEN ÇALIŞTILAR

Gecenin finalinde konuşan Fiat Chrysler Automobiles COO’su Alfredo Altavilla da sözlerine Koç Holding ve Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’u anarak başladı. Konuşmasında FCA’in Tofaş ile ortaklığına değinen Altavilla “1968 yılında Tofaş ile kurulan ortaklık, otomotiv endüstrisinin süregelen en uzun ortaklığı olmasının yanı sıra, tutarlılık, başarı ve güvenin de bir göstergesidir” dedi. Altavilla, Avrupa’da Tipo ismiyle satılan Egea için ise “FCA olarak, diğer üreticilerin de yaptığı gibi, pazar gerçekliğine kulak vererek stratejilerimizi yeniden şekillendirdik; bazı durumlarda önemli girişimlere farklı yön verdik; bazılarını ötelemek durumunda kaldık. Pazarın ihtiyaçlarını tam anlamıyla karşılamak için gerekenleri yapmaya devam ediyoruz. Bu noktada Egea/Tipo Ailesi önem kazanıyor. Bizim EMEA’daki stratejimizin ana parçasını oluşturuyor. Üstün çalışmalarından ötürü Fiat ile Tofaş ekiplerine ve pes etmeden çalışmalarını sürdüren, dünyanın en iyi otomobil fabrikalarından biri olan Bursa fabrikamıza teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

2 AYDA TALEP 15 BİNİ AŞTI

AUTOBEST Ödül Töreni sonrasında konuşan Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu ise, 1995 yılında Türkiye’den dünyaya ilk büyük ölçekli otomobil ihracatını yapan Tofaş’ın bugün Avrupa’nın en iyi otomobilini üretiyor olmasının bir tesadüf olmadığını belirterek, “Tofaş ekibi olarak yıllardan bu yana özveri ile planlı bir şekilde çalıştık. 90’lı yıllardan itibaren Ar-Ge’ye yatırım yaptık. Şimdi yaptığımız bu yatırımların meyvesini alıyoruz. Bundan sonraki hedefimiz bu başarıyı sürdürülebilir kılmak, yeni pazarlara açılmak ve pazar payımızı yükseltmek olacaktır. Fiat’ın fonksiyonelliği ön plana alan model ailesinin en yeni üyesi olan Egea, tüketicilerin gerçekten ihtiyaç duyduğu unsurları içeren, sadeleştirilmiş donanım anlayışının yanında en hesaplı otomobillerden biri olarak da dikkat çekiyor. Egea’nın dikkate değer potansiyeli de pazara sunulduğu iki aydan biraz fazla bir süre içinde EMEA Bölgesi ve Türkiye’de aldığı 15 bini adedi aşan sipariş ile kendini gösteriyor” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim