• BIST 9524.59
  • Altın 2490.091
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.7328
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 26 °C

Koç Holding'ten dev yatırım hedefi

Koç Holding'ten dev yatırım hedefi
Koç Holding CEO'su Turgay Durak, 2011 yılı sonuna kadar kombine bazda 3.7 milyar TL yatırım yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Koç'tan dev yatırım hedefi 

Koç Holding CEO'su Turgay Durak, 2011 yılı sonuna kadar kombine bazda 3.7 milyar TL yatırım yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Koç Holding, 2011 yılının ilk yarısında toplam satış gelirlerini %39 artırarak 34.072 milyon TL'ye  faaliyet karını %36 artırarak 2.727 milyon TL'ye, azınlık payı sonrası net karını ise %51 artırarak 1.154 milyon TL'ye yükseltti. Koç Holding CEO'su Turgay Durak, "Koç Topluluğu olarak ulaştığımız başarılı mali  sonuçlar hem son yıllarda uygulamaya koyduğumuz stratejilerin doğruluğunu hem de Türkiye ekonomisinin gücünü ve yüksek potansiyelini bir kez daha kanıtlıyor" dedi.   

Koç Holding'in 2011 yılı ilk yarı sonuçlarını değerlendiren Koç Holding CEO'su Turgay Durak, 2011 yılının global piyasalar için belirsizliklerin önemli derecede arttığı bir yıl olduğuna dikkat çekti. "Finansal piyasalardaki yüksek volatilite, girdi fiyatlarındaki artış ve ihraç pazarlarımızdaki ekonomik problemler ihtiyatlı bir çalışma disiplinini şart koşuyor" diyen Turgay Durak, verimliliğe, tasarrufa ve risk yönetimine verilmesi gereken önemin her geçen gün arttığını vurguladı. Turgay Durak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Böyle bir konjonktürde Koç Topluluğu olarak göstermiş olduğumuz başarılı mali performans hem son yıllarda uygulamaya koyduğumuz stratejilerin doğruluğunu hem de Türkiye ekonomisinin gücünü ve yüksek potansiyelini bir kez daha kanıtlıyor. Odaklandığımız sektörlerde sadece iç pazarda değil dış pazarlarda da başarılı bir performans göstererek pazar paylarımızı istikrarlı bir şekilde artırıyoruz. Güçlü bilançomuz ve net nakit pozisyonumuz piyasalardaki oynaklığa karşı dirençli olmamızı ve yeni yatırım fırsatlarını değerlendirebilmemizi sağlıyor." 

HEDEF ÜZERİNDE İSTİHDAM

Koç Topluluğu olarak 2010 yılında 73.063 kişiye istihdam sağlarken, Haziran 2011 itibariyle bu sayıyı 79.344'e yükseltmiş durumda olduklarına dikkat çeken Turgay Durak, "Kısaca ekonominin büyümesine paralel olarak %8,6 artışla 6.281 kişiye yeni istihdam sağlayarak  2011 yılı için hedeflediğimiz 3.300 kişilik hedefimizin daha ilk altı ayda neredeyse iki katına çıkmış olduk" dedi.

ENERJİDE DAHA AYDINLIK YARINLARA

Turgay Durak, enerji sektöründe Tüpraş ile ilave katma değer yaratmak amacıyla 2014 yılında tamamlanması öngörülen ve yaklaşık 2.4 milyar dolarlık bir yatırım gerektiren "fuel-oil dönüşüm projesi" üzerinde çalışmayı sürdürdüklerini belirtti. Akaryakıt dağıtım şirketi  Opet'in pazar payını arttırarak son aylarda aylık bazda pazarda ikinci olduğunu aktaran Durak, ayrıca Aygaz ile doğal gaz projelerinde, Entek ile  elektrik üretim projelerinde, Demir Export ile de maden kaynaklarımızı geliştirme projelerinde yatırım yapmak için  çalıştıklarını  özelleştirmeler ve sıfırdan yatırımlar dahil farklı fırsatları araştırdıklarını açıkladı.

"DAYANIKLI TÜKETİMDE HEDEFE HIZLA YAKLAŞIYORUZ"

Yurtdışı üretim ve satış ağını genişleten Arçelik'in dayanıklı tüketim sektöründe dünyanın en önemli oyuncularından biri olması hedefine hızla yaklaştığını belirten Turgay Durak, "Dünya çapındaki yaygın üretim ve satış ağımızı son olarak Güney Afrika'da %35'in üzerinde pay ile Pazar lideri Defy Appliance'ı da alarak daha da güçlü hale getirdik. En büyük pazarımız olan Avrupa ülkelerinde yaşanan tüm ekonomik problemlere karşın Arçelik yılın ilk yarısında uluslararası satış cirosunu yıllık bazda %12 artırmayı başardı" diye konuştu.

"Otomotiv pazarında Türkiye dünyadaki en önemli üretim ve dağıtım merkezlerinden biri olacak"    Otomotiv pazarında Türkiye'yi dünyanın en önemli üretim ve dağıtım merkezlerinden biri haline getirmek için çalıştıklarını da vurgulayan Koç Holding CEO'su Turgay Durak, "Bir yandan otomotiv sektörüne yaptığımız yatırımlar ve kapasite kullanım oranlarındaki artışla birlikte istihdam yaratıyoruz, bir yandan da net ihracatçı olarak ülke ekonomisine katkıda bulunmaya devam ediyoruz" dedi.

MÜŞTERİ ODAKLI BÜYÜME

Bankacılık sektöründe şube ağlarını genişleterek müşterilerine en iyi, hızlı ve kaliteli hizmeti sunmaya yönelik faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten Turgay Durak, mevduat tabanını güçlendirmenin yanı sıra fonlama kaynaklarını çeşitlendirdiklerini de belirtti. Kredi kartları, leasing ve factoring gibi alanlardaki liderliklerinin devam ettiğini vurgulayan Durak ayrıca proje finansmanı ile ülke ekonomisi için katma değer yaratacak yatırımları finanse etmeye öncelik verdiklerini belirtti.

"2011 YILI SONUNA KADAR KOMBİNE BAZDA 3.7 MİLYAR TL YATIRIM HEDEFLİYORUZ"

Yılsonu itibariyle Koç Topluluğu'nun kombine bazda 3.7 milyar TL yatırım yapmayı hedeflediğini hatırlatan Turgay Durak sözlerini şöyle sürdürdü: "Mevcut işlerimizdeki bu yatırım planlarımıza ek olarak doğalgaz, elektrik gibi alanlarda yapmayı planladığımız büyük ölçekli yatırımlar, piyasalardaki belirsizliklere karşın ülkemiz ekonomisine ve potansiyeline olan güvenimizi ve inancımızı göstermektedir. Topluluğumuz geçtiğimiz 85 yıl boyunca Türkiye ekonomisinin gelişmesinde ve ülkemizin sanayileşmesinde çok önemli bir rol oynamıştır. Bundan sonra da misyonumuz değişen dünya dinamiklerinde Türk özel sektörünü dünyada en iyi şekilde temsil ederek değişime öncü olmaya devam etmek ve güçlü bir global oyuncu olarak başarı çizgimizi sürdürmektir." 

GLOBAL DALGALANMALAR DEVAM EDECEK

Önümüzdeki dönemin global bazda belirsizliklerin ve dalgalanmaların devam edeceği, büyüme oranlarının ise göreceli olarak yavaşlayacağı bir dönem olacağını hatırlatan Turgay Durak, "Ürünlerimizi ihraç ettiğimiz gelişmiş Batı pazarlarındaki duraklamadan olumsuz etkilenme olasılığımızı ihracat pazarlarımızı çeşitlendirerek, güçlü bilanço yapımızı koruyarak ve verimlilik ve tasarruf önlemlerine daha da fazla önem vererek elimine etmeyi hedefliyoruz" diyerek sözlerine son verdi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Benzine indirim geldi28 Nisan 2020 Salı 01:40
  • Akaryakıta zam yolda24 Nisan 2020 Cuma 08:53
  • Benzin ve motorine büyük indirim22 Nisan 2020 Çarşamba 09:11
  • Petrol piyasası çöktü21 Nisan 2020 Salı 01:53
  • Benzin fiyatlarına indirim geliyor21 Nisan 2020 Salı 01:16
  • E-Ticaret yüzde 200 arttı20 Nisan 2020 Pazartesi 10:02
  • Araçtan inmeden BP Taşıtmatik ile akaryakıt temini17 Nisan 2020 Cuma 20:14
  • Mazota indirim geldi.. Gece yarısı ikisi de zamlanacak17 Nisan 2020 Cuma 14:16
  • Sabiha Gökçen’in terminal yatırımı bir yıl ertelendi09 Nisan 2020 Perşembe 06:30
  • Motorine 15 kuruş zam08 Nisan 2020 Çarşamba 20:16
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim