• BIST 9524.59
  • Altın 2506.267
  • Dolar 32.5562
  • Euro 34.2586
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

Kocaeli Belediyesi "Kartepe"yi satıyor

Kocaeli Belediyesi "Kartepe"yi satıyor
Kısa bir süre önce bir terör örgütü üyesi tarafından kaçırılan Kartepe Feribotu ihale usulü ile satışa çıkarılıyor.

Kocaeli Belediyesi "Kartepe"yi satıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bünyesindeki Altınnal Turizm firması üzerine kayıtlı İzmit Körfezi’nde yolcu taşımacılığında kullanılan iki deniz otobüsünü satışa çıkarttı.
 
Kartepe ve Akçakoca isimli iki lüks deniz otobüsü, çok yakıt tükettiği için kısa mesafeli yolcu taşımacılığı açısından da ekonomik değil. Ancak Büyükşehir buna rağmen Deniz Otobüslerini halkın hizmetinde kullanıyordu.  Bir süre önce Kartepe isimli Deniz Otobüsünün bir terörist tarafından kaçırılması, Başkan Karaosmanoğlu’nu bu iki deniz taşıtından iyice soğuttu.
 
4.2 Milyon Dolara Alınmışlardı
 
Büyükşehir Belediyesi 433 yolcu kapasiteli Kartepe isimli gemiyi Hong Kong’tan; 325 yolcu kapasiteli Akçakoca isimli gemiyi ise Norveç’ten satın almıştı. Her biri 40 metre boyunda, 180 ton ağırlığındaki tekneler, saatte 22 deniz mili hız yapabiliyor. Büyükşehir Belediyesi, alındıklarında 10 yaşında olan iki gemi için toplam 4 milyon 200 bin dolar ödemişti. 28 Aralık’ta Akçakoca ve Kartepe için satış ihalesi yapılacak. Maliyet bedelinin verilmesi durumunda ise gemilerin hemen satılacağı söyleniyor.
 
Seferler Sürecek
 
Büyükşehir Belediyesi Deniz Ulaşım Müdürlüğü yetkilileri, Akçakoca ve Kartepe isimli teknelerin satılmasının İzmit-Gölcük-Değirmendere hattındaki yolcu taşımacılığını etkilemeyeceğini açıkladı. Bu hatta yazın 250, kışın 160 yolcu kapasiteli, az yakıt tüketen 25 metrelik tekneler çalıştırılacak. 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim