• BIST 9107.38
  • Altın 2324.452
  • Dolar 32.3734
  • Euro 34.9681
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Kocaeli'de sadece kadınlara özel plaj

Kocaeli'de sadece kadınlara özel plaj
Kocaeli'de karma plajlarda denize girmek istemeyen kadınlar, kendilerine özel plaj yapılsanı istedi.

'Ereğli'de Kadınlara Özel Plaj Oluşturmak, Kadınların Ortak Talebi"

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Körfezi kıysında Karamürsel'in Ereğli semtinde bulunan sahilin bir bölümünü kadınlara özel plaj oluşturmak için tahta paravanla kapatma çalışmasına ilişkin, "Bu talep, tesettürlü, tesettürsüz, çok büyük bir kadın vatandaş kitlesinin ortak talebidir." dedi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, 12 Ağustos tarihinde bazı basın yayın organlarında yer alan 'Tesettür Plajı' iddiasının asılsız ve maksatlı olduğu kaydedildi. Açıklamada, "Karamürsel ilçe belediyemiz tarafından büyükşehir belediyemize ulaştırılan, hanım vatandaşlarımızın yoğun talebi doğrultusunda, Ereğli Karaağaç bölgesinde 'Kadınlar Plajı' yapım çalışması kurumumuz tarafından başlatılmıştır." denildi.

Açıklamada, hali hazırda kurumları tarafından Kocaeli il sınırlarında, sahil bandında oluşturulan 22 kum plajının, karma olarak bütün vatandaşlara hizmet verdiği dile getirildi. Söz konusu Kadınlar Plajı'nın, kısa sürede tamamlanması ve bayramla birlikte hizmete başlamasının planlandığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Yapılan maksatlı haberlerin aksine bu plaj, Kocaelimiz için büyük bir gelişme ve kazanımdır. 2004 yılında göreve geldiğimizde, Marmara'ya 150 kilometre kıyısı bulunan şehrimizde, denize girmek hayal bile değildi. Deniz ölmüş, şehre de ölüm saçmaya başlamıştı. Denize girmek bir yana deniz kıyısında dolaşmak bile mümkün değildi. Türkiye İmalat Sanayi'nin kalbi olan Kocaeli denizine sahip çıkamamıştı. Denizi kurtarmak, Körfezi yaşatmak en büyük vaadimiz, şehrin en büyük beklentisiydi. Büyük bir sorumlulukla, yersiz eleştirilere aldırmadan çalıştık. Her gün 150 ton çamurun arıtma tesisleri kurarak denize gidişini engelledik. Kıyı temizliği kapsamında 50 ton atık, 120 ton molozu temizledik, kumsala çevirdik. Atık denetimi, yüzey ve dip temizliği için hummalı bir seferberlik başlattık. 47 ayrı noktada sahil düzenlemesi gerçekleştirdik. Bu çalışmalarla büyük bir başarıya imza attık. Körfezimiz yaşama tutundu. Balıklar kıyılarımıza geri döndü. Denizimiz yaşamaya başlayınca plajlar kurduk. Hıfzıssıhha raporları, Körfez'in 9 bölgesinde yüzülebilir değerler tespit etti. Karamürsel Altınkemer Plajımız uluslararası temizlik şartlarını yerine getirerek Mavi Bayrak aldı. İnsanımız denizle barıştı. Denize talep arttı."

Açıklamada, karma plajlarda denize girmek istemeyen kadınların özel bir talepte bulunması ve plaj istemelerinin bu süreçte gerçekleştiği belirtilerek, "Bu talebe muhatap olmaktan, yerine getiriyor olmaktan mutluyuz." denildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim