• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Kocaeli'nin tramvayı görücüye çıktı

Kocaeli'nin tramvayı görücüye çıktı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin kentin trafik sorununa çözüm üretmek adına geliştirdiği ve ihalesi yapılan tramvay hattında çalışacak taşıyıcı araç Anıtpark'a yerleştirilerek vatandaşların beğenisine sunuldu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, dün ihalesi yapılan ve İzmit'te Sekapark-Otogar arasında yapacağı tramvay hattı çalışmalarına hız verdi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin İzmit Belediyesi ile ortaklaşa yapacağı tramvay projesinde, hat üzerinde çalışması düşünülen örnek bir taşıyıcı aracı Anıtpark'a yerleştirildi. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, aracı inceleyen vatandaşlara proje hakkında bilgi veriyor. Altı ay sonra hizmete girmesi planlanan tramvayın rengini belirlemek için yarın Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ın katılımıyla bir oylama başlatılarak konu hakkında vatandaşın görüşüne başvurulacak. Oylamaya Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın da katılması bekleniyor.

İzmit merkezinde bulunan Anıtpark içerisine yerleştirilen tramvay aracı ve proje hakkında açıklama yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Ömer Polat, projenin hayata geçirilmesiyle İzmit merkezinin de yayalaştırılmasının tamamlanacağını dile getirdi. Dün ihale yapıldığını hatırlatan Polat, şöyle konuştu: "Bu ihalemizde Seka Park ile Yahya Kaptan arasında 6,5 kilometre gidiş, 6,5 kilometre geliş çift hatlı proje ihalesi gerçekleşti. Bunun ardından 6 aylık zaman dilimi içinde bu projenin tamamlanmasıyla 6 ay sonra projeye göre hat alımı ve araç alımı yapılacak. Şuan burada gördüğünüz araç, Türkiye'de üretilen en modern örnek. Bu örneğe göre vatandaşlarımız buna bakarak tipini, modeli ve rengini belirlemesi için buraya getirdik."

Anıtpark içerisinde aracı inceleme fırsatı bulan vatandaşlar ise projenin geç kalınmış bir çalışma olduğuna değinerek, böyle bir hizmetin Kocaeli'ye kazandırılmasından dolayı mutlu olduklarını ifade etti. 6,5 km uzunluğunda olacak tramvay hattı güzergahı tren garından başlayıp belirlenen 12 istasyondan yolcularını alarak İzmit Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne ulaşacak.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim