• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Kocaeli'ye lojistik merkezi geliyor

Kocaeli'ye lojistik merkezi geliyor
Kocaeli’nde iki ayrı noktada oluşturulması planlanan dev “lojistik köyü” için düğmeye basıldı.Kocaeli’nde iki ayrı noktada oluşturulması planlanan dev “lojistik köyü” için düğmeye basıldı.

hracat rekorları kıran Kocaeli, farklı bir alanda daha atağa kalkıyor. Bölge ve ülke ihracatını rahatlatacak, üretilen malzemelerin daha hızlı şekilde pazar alanlarına sevkini sağlayacak yeni bir proje hayata geçiyor.

Gebze bölgesiyle İzmit-Kartepe-Gölcük hattında belirlenecek noktalara, iki ayrı Lojistik Köy kurulacak. Kurulacak olan lojistik köyün, bölgenin ve Türkiye’nin ’dağıtım kalbi’ olması planlanıyor. Projenin hayata geçirilmesi ile ilgili çalışmaların tüm hızıyla sürdürüldüğü öğrenildi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı fikri ışık da, Kocaeli’nde kurulması planlanan lojistik köy projesiyle yakından ilgileniyor. Kocaeli İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katılan Bakan Işık, proje çalışmaları hakkında kent yöneticilerinden detaylı bilgi aldı.

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Ak Parti İl Başkanı Mahmut Civelek ve yeni başkan adayı Şemsettin Ceyhan ile toplantı yapan Işık, çalışmaların geldiği noktadan memnun kaldı.

Kısa zamanda lojistik köy projesinin hayata geçmesinin kente büyük katkı yapacağını belirten Işık, sanayisi ile adından sıkça söz ettiren Kocaeli’nin lojistik potansiyeliyle imalatın pazara daha hızlı ulaştığı stratejik bir nokta olacağını söyledi.

Bakan Fikri Işık’ın başkanlık ettiği il koordinasyon toplantısında ayrıca, Gebze trafiği ve metro gibi bazı ulaşım projeleri üzerinde duruldu.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim