• BIST 9452.22
  • Altın 2497.561
  • Dolar 32.5988
  • Euro 34.7905
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Kocaeli'ye tramvaydan sonra metro geliyor

Kocaeli'ye tramvaydan sonra metro geliyor
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Ulaşım sorunları için çok köklü çalışmalar yapıyoruz. Kocaeli metro ile bulaşacak” açıklamasında bulundu.

İzmit Belediyesi Bekirdere’de “esnaf ile buluşma” kahvaltısı düzenledi. Adnan Menderes Bulvarı üzerine açık alana kurulan masalarda yaklaşık 300 kişi hep birlikte kahvaltı yaptı. Havanın kapalı olmasına rağmen halk ve esnaf kahvaltıya ilgi gösterdi. Kahvltı yapıldığı sırada polis ekiplerinin çok geniş güvenlik önlemi almadı dikkatlerden kaçmadı.

GENİŞ KATILIM

Kahvaltıya Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, İzmit İlçe Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, AKP il yönetimi, AKP Milletvekili Aday Adayları ve Bekirdere esnafı katılım gösterdi.

ESNAF KAZANSIN

Hep birlikte yapılan kahvaltının ardından İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, “Türkiye’miz, milletimiz güçlü olduğu sürece bizde evimizde çoluğumuz ve çocuğumuzla daha mutlu yaşarız. Ülkemizin huzuru ve istikrarı çok önemli. Bizde bakanımız, milletvekilimiz, büyükşehir belediye başkanımız olarak sizin içi çalışıyoruz. Başka da bir muradımız yok. Bekirpaşa mahallemizde çok güzel adımlar atıyoruz. Bu bulvarımızın kamulaştırma işlemine yaklaştık. Türkiye’ye hizmet edecek bölge hastanesi inşaatı başladı. Turizm açısından çalışmalarımız hızla devam ediyor. İstiyoruz ki esnafımız kazansın” diye konuştu.

TRAMWAY’DAN SONRA METRO

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, “Türkiye hedeflerine inanç ve kararlılıkla yol alacak bu noktada bizler sizin her zaman yanınızdayız” dedi.

Bakan Işık ise, “Bize hizmet sorumluluğunu yüklendiniz günden beri gece gündüz çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Son 12 yılda yaptığımız hizmetler daha önce yapılan hizmetlerin kat ve kat üstünde. Kocaeli’nin hizmet götürülmeyen bir tek köşesi yok. Şu an Kocaeli’de hangi hizmetleri yaptık diye saysak çok zaman alır. Kentimizin en önemli sorunu ulaşım noktasında yaşanmaktadır. Bu yönde ciddi adımlar atılmaktadır. Kocaeli metro ile bulaşacak. Bu yönde çalışmalarımız devam ediyor. İlerleyen zamanda kamuoyu ile ayrıntıları paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

700 MİLYON TL YATIRIM

Ulaşım noktasında ciddi adımlar atıldığını belirten Bakan Işık “İzmit – Kandıra duble yolun duble yol olması noktasında ihalesi yapılmıştır. 200 Milyon TL yatırım yapılacaktır. En kısa sürede çalışmalar başlamıştır. Karadeniz otoyolu ve 3 köprünün yollarıyla bağlantılı olarak yapımına başlanan Şile Ağva oto yol çalışmaları hız kesmeden gece gündüz devam ediyor. Bu yolların tamamlanması sonrasında eski İstanbul yolunun duble yol olması yönünde çalışmalar başlayacaktır.

Diğer yapılan projelerle devletin kasasından yaklaşık 600-700 Milyon TL para çıkmaktadır” açıklamasında bulundu.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim