• BIST 9679.8
  • Altın 2488.686
  • Dolar 32.4319
  • Euro 34.4112
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 7 °C

Kocaoğlu: İzmir Limanı'na ihtiyacımız var

Kocaoğlu: İzmir Limanı'na ihtiyacımız var
İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu 16. toplantısını tarihi Havagazı Fabrikası'nda gerçekleştirdi.

Kocaoğlu: İzmir Limanı'na ihtiyacımız var

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu 16. toplantısını tarihi Havagazı Fabrikası'nda gerçekleştirdi.

Kurul Dönem Başkanı Tufan Ünal, arzuladıkları noktalara gelinceye kadar İzmir Limanı ve EXPO 2020 konularının her toplantı gündeminde mutlaka yer alacağını ve her iki gündem maddesinin de yakından takipçisi olacaklarını açıkladı. 2011 yılının liman ve körfez açısından çok hareketli geçeceğini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu; “Limana yeni yatırım kaçınılmaz ve bizim bu limana şiddetle ihtiyacımız var. Özelleştirme yapılacak diye 4-5 yıl daha İzmir Limanı'na yatırım yapılmazsa, gelecekte böyle bir liman da olmaz. Gidişat bunu gösteriyor” dedi.

Körfeze ilişkin çalışmalarda “70-80 yıl öncesine dönüşü” hedeflediklerini kaydeden Başkan Kocaoğlu, “Körfezin ve limanın sürdürülebilirliği için, tıpkı Baltık ülkelerinin liman kentlerinde olduğu gibi sürekli dip taraması yapacağız. Derelerden iç ve orta körfeze gelen milyonlarca metreküp çamuru sürekli temizleyeceğiz. Çevreye yönelik projelerimizle birleştiğinde, bu körfez İzmir'in en büyük reklamı olacak. Hedefimiz bu. Ama bunları yapmazsak, İzmir Körfezi Efes gibi olur” dedi.

Toplantıda İzmir'in EXPO 2020 adaylığı konusunu da tartışan Kurul üyeleri, Vali Cahit Kıraç başkanlığında bir heyetle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmenin yararlı olacağı konusunda mutabakata vararak Bayram'dan hemen sonra harekete geçilmesini istedi. İzmir Limanı'na gelen turistlerin yönlendirilmesi ile ilgili çeşitli görüşlerin de tartışıldığı toplantıda Başkan Kocaoğlu, yeni stat projesi konusunda da bilgi sundu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim