• BIST 9092.43
  • Altın 2324.208
  • Dolar 32.3599
  • Euro 34.9287
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Kocaoğlu: Yıldırım 11 yılda İzmir'e ne yaptı

Kocaoğlu: Yıldırım 11 yılda İzmir'e ne yaptı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP başkan adayı Aziz Kocaoğlu, Ak Parti adayı Binali Yıldırım’a yüklendi.

Çiğli ilçesinin Büyükşehir’in katkılarıyla yapımına başlanan Evka-2 Sosyal Tesisleri ve Kafe’nin temel atma töreninde konuşan Kocaoğlu, “Üç gün önce kolunu paçasını sıvamış, belediye başkan adayı olmamıştır. 11 senedir Türkiye Cumhuriyeti’nin en uzun süre bakanıdır, öyle gezmektedir. Enerji Bakanlığı’nın yatırımları da yap-işlet-devret’lerle devredildikten sonra Türkiye Cumhuriyeti’nin tek yatırımcı bakanlığıdır. Bölünmüş yol yapmaktadır. Diğer yolları özel şirketlere yaptırmaktadır. O zaman 11 senedir Izmir’e ne yaptın? Merkezî hükümet ne yaptı? Sen ne yaptın da acıyorsun? Ne yaptıysan onu söyleyeceksin.” dedi.

Başkan Kocaoğlu, Yıldırım’ın Sivil Toplum Kuruluşu ziyaretlerinde söylediği, “Izmir’e acınmasına üzülüyorum.” sözlerine tepki göstererek, “Kimsenin Izmir’e acımaya hakkı yoktur. Sen ne yaptın da acıyorsun? Büyükşehir belediye başkanı olduğunda. Karayolları arazisini satacak mısın, satmayacak mısın onu söyle.” dedi. Kocaoğlu, Yıldırım için “ithal aday” ifadesini de kullandı.

Geçen hafta Kiraz ilçesinde yaşanan "yalaka" tartışmasına da değinen Kocaoğlu, şunları kaydetti: “Kiraz’da belediye başkanımız (Ismet Korkmaz) konuşma yaparken protokolde bulunan Il Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci’ye, ‘Büyükşehir iyi asfalt yapıyor, sen kötü yaptın.’ dedi. Biz de protokolde gülüyoruz. Aslında başkan ile Değirmenci birbirini tanıyor. Sonra orada bir muhabbet oldu. Biz Izmirli hemşehrilerimize, her şeyi borçlu olduğumuz insanlara ne yalaka deriz ne de hicap duyarız. Biz hicapçı değiliz. Hem sabah kalkacaksınız, işinize gelince projelerinizi anlatacaksınız hem de basit şakalaşmaları Izmir’e şâmil edeceksiniz. Sanki Izmir’e böyle bir söz söylemişiz noktasına getireceksiniz. Izmirli kimin ne yaptığını, nasıl baktığını, niyetinin ne olduğunu bizden daha iyi biliyor.”

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim