• BIST 9057.24
  • Altın 2299.873
  • Dolar 32.3145
  • Euro 35.0998
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Komşu Türkiye'ye vizeyi kolaylaştırıyor

Komşu Türkiye'ye vizeyi kolaylaştırıyor
Yunan gazetesi Kathimerini, ekonomik krizle boğuşan Atina'nın daha fazla turist çekmek için Türkiye'ye uyguladığı vizeyi hafifleteceğini yazdı.

Yunanistan Türkiye'ye vizeyi kolaylaştırıyor

Yunan gazetesi Kathimerini, ekonomik krizle boğuşan Atina'nın daha fazla turist çekmek için Türkiye'ye uyguladığı vizeyi hafifleteceğini yazdı.

Kathimerini, Dışişleri Bakanı Dimitri Druças ile Kültür ve Turizm Bakanı Pavlos Gerulanos'un, borç batağındaki ülkeye daha fazla turist çekmek üzere Türkiye, Çin, Hindistan, Rusya ve Ukrayna gibi “yükselen pazarların vatandaşlarına uygulanan vize kurallarını yumuşatmak üzere harekete geçtiklerini bildirdi.

Habere göre, Druças ve Gerulanos bu konu üzerinde çalışmak üzere iki bakanlığın yetkililerinden oluşan ortak bir komite kurma kararı aldı.

Komite, Türkiye ve diğer ülkelerden Yunanistan'a gitmeyi düşünen turistleri caydıran katı vize rejimini yumuşatmak üzere çalışma yapacak.

Döviz gelirin önemli bir bölümünü turizmden elde eden Yunanistan, özellikle borç batağında olduğu şu günlerde turizme lher zamankinden fazla ihtiyaç duyuyor.

Kathimerini'ye göre, iki bakanlık tarafından yürütülecek çalışmanın diğer bir hedefi de, yabancı turistlere uygulanan vizenin çok katı kurallara bağlı olduğu yolundaki imajı kırmak olacak.

Bu çerçevede Turizm Bakanlığı yetkilileri, Türkiye ve benzeri konumdaki ülkelerde bulunan Yunan konsolosluklarıyla daha yakın işbirliği yapacak. Yunan konsolosluğunun bulanmadığı yerlerde de “vize merkezleri'' açılacak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim