• BIST 9079.97
  • Altın 2308.924
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.0934
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Komşulara vize kalktı, sıra pasaportta

Komşulara vize kalktı, sıra pasaportta
Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, İzmir programında katıldığı Türk Buluşmaları Konferansı’nda ”Komuşlarımızla vizeyi kaldırdık pasaportu da kaldıracağız. Artık kimlikle gidilecek” dedi.

Sadece kimlikle gidebileciğimiz ülke

Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, İzmir programında katıldığı Türk Buluşmaları Konferansı’nda ”Komuşlarımızla vizeyi kaldırdık pasaportu da kaldıracağız. Artık kimlikle gidilecek” dedi.

Davutoğlu, AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından, İzmir fuar alanı içersindeki İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Türkiye Buluşmaları 2011’ konferanslar serisi kapsamında ‘Değişen Dünya Siyasetinde Türkiye'nin Vizyonu’ başlıklı sunum yaptı. Programda konuşan Davutoğlu, 'Hedefimiz, Cumhuriyetin 100. yılında, geçmişte etkili olduğumuz tüm coğrafyalarda tekrar tarihe ağırlığımızı koymaktır. Bu devleti ve bu milleti kudretli kılmak istiyoruz.” dedi.

Davutoğlu, Türkiye'nin dünyadaki önemi arttıkça, her bir şehrin ayrı bir vizyonunun oluştuğunu, çok köklü kültürel yapıya sahip bulunan, Anadolu ekonomisinin dışa açılan penceresi konumundaki İzmir'in de bu yeni yapılanmanın sembol şehirlerinden birisi olacağını belirtti.

Ekonomisi ve demokrasisi güçlü bir Türkiye'nin doğal olarak dış politikasını daha sağlıklı biçimde yürütebildiğini ifade eden Davutoğlu, ''Türkiye dünyada hak ettiği, tarihine layık konuma geliyor. Türkiye'yi tüm dünyada sözü geçen küresel bir aktör yapıyoruz'' diye konuştu.

Davutoğlu, son 8 yılda belirlenen dış politika hedeflerine ulaşmada olağanüstü adımlar atıldığını, Türkiye'nin elindeki en önemli değerin, tarihi olduğunu anlatarak şunları söyledi: "Tarihte bir kere özne olan milletler, bir daha nesne olmazlar. Hedefimiz, Cumhuriyetin 100. yılında, geçmişte etkili olduğumuz tüm coğrafyalarda tekrar tarihe ağırlığımızı koymaktır. Bu devleti ve bu milleti kudretli kılmak istiyoruz.''
Türkiye'nin birçok farklı yerdeki sorunlar ve gelişmelerde etkili olduğunu ifade eden Davutoğlu, dünyanın önemli bir değişim sürecinden geçtiğini dile getirerek, ''Önümüzdeki 50 yıla hükmedecek devletler bu şekillenmede rol oynayacak devletlerdir. Biz, gelişim ve değişimi en öncü şekilde yürütmek ve yönetmek istiyoruz''dedi.

Davutoğlu, Türkiye'nin ''Asyalı, Avrupalı, Afrikalı, Balkanlı, Kafkaslı'' olduğunu, bu kimliklerin hepsinin hakkını vererek konuşacaklarını kaydederek, ''En büyük gücümüz ve değerimiz de insanımız. Kadrolarımızla, sivil toplum örgütlerimizle, yetişmiş insan gücümüzle hedefimizi gerçekleştireceğiz'' diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, 2002 yılında belirlenen dış politika hedefleri arasında, komşularla bütünleşmenin bulunduğunu, 8 yıl içinde bu doğrultuda önemli adımlar atıldığını, Türkiye'nin artık her komşusuyla dostane ilişkiler içinde olduğunu, hemen hepsiyle vizelerin kalktığını söyledi. Davatoğlu ”Bir günde 51 anlaşmaya imza attığmız oldu. Vizeleri kaldırdık. Önümüdeki günlerde pasaportları da kaldıracağız. Önümüzdeki günlerde Gürcistanla yapacağımız anlaşma ile iki ülke arasında sadece kimlik ile gidilip gelinebilecek” dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim