• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Komşuya banliyö tren seferi başlayacak

Komşuya banliyö tren seferi başlayacak
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Uzunköprü ile Yunanistan Dimetoka arasında banliyö tren seferleri için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Uzunköprü ile Yunanistan Dimetoka arasında banliyö tren seferleri için çalışmalara başladıklarını söylerken, Uzunköprü Belediye Başkanı Av. Enis İşbilen de geçtiğimiz günlerde imzalanan işbirliği protokolü uyarınca aynı demiryolu hattının yeniden işlevlik kazanması amacıya Yunan makamları ile görüşmelere başladıklarını bildirdi.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, bir dizi iş gezisi için gittiği Ankara’da Türkiye Cumhuriyet Devlet Demir Yolları (TCDD) Genel Müdürü Ömer Yıldız ile görüştü. Görüşmelerin olumlu geçtiğini belirten Vali Şahin, Uzunköprü-Dimetoka arasında banliyö tren seferleri konusunda Yunanistan Demir Yolları ile yazışmaların başladığını ve olumlu geçtiğini ifade etti.

Vali Şahin yaptığı açıklamada, “Uzunköprü ilçemizde bulunan demir yolu sınır kapısının tekrar faal hale gelmesi için çalışmalara başladık. TCDD Genel Müdürü ile yaptığımız görüşmelerimizde Uzunköprü- Pityon sınır kapıları kullanılarak Dimetoka’ya kadar 25 km demiryolu hattında sadece bu bölgede çalışacak banliyö treni gibi bir tren ihdası için görüşmelerde bulunduk. Müspet neticeye vardık ve şu anda Yunanistan demiryolları ile yazışmalar devam ediyor. Büyük ihtimalle bunun gerçekleşeceğine inanıyorum ve konu üzerinde hassasiyetle duruyorum. Bununla ilgili gerek valilikte gerek Ankara’da TCDD de yaptığımız toplantılarda bu konuda çalışmaların başlatılacağını ifade ettiler. Bende inanıyorum ki bu konuyu başaracağız.” dedi.

Vali Şahin, Uzunköprü-Dimetoka arasında başlanacak banliyö tren seferlerinin bölge ekonomisi içinde olumlu sonuçları olacağına inandığını sözlerine ekledi.

UZUNKÖPRÜ BELEDİYE BAŞKANI İŞBİLEN

Uzunköprü Belediye Başkanı Av. Enis İşbilen de geçtiğimiz günlerde imzalanan işbirliği protokolü uyarınca aynı demiryolu hattının yeniden işlevlik kazanması amacıyla Yunan makamları ile görüşmelere başladıklarını bildirdi.

Geçtiğimiz günlerde Dedeağaç Belediye Başkanı Bagelis Laubakis’in daveti üzerine Türk ve Yunan Belediye Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanları, Ticaret Borsası Başkanları, Esnaf Odaları Başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda imzalanan işbirliği protokolünde Uzunköprü Eskiköy ile Yunanistan Pityon tren gümrüklerinin tekrar faaliyete başlaması konusuna yer verildiğini hatırlatan İşbilen, demiryolu hattının açılmasıyla turizm ve ticari ilişkilerinin her iki bölgeye de önemli katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim