• BIST 9511.06
  • Altın 2493.029
  • Dolar 32.5994
  • Euro 34.8062
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C

Kömür taşıyan tekne yüzen saraya döndü

Kömür taşıyan tekne yüzen saraya döndü
Londra'nın güneyinde Battersea'ye demirleyen Vega IV, isimli tekne tam 54 yaşında ve 2.5 milyon dolara satılık.
Londra'nın güneyinde Battersea'ye demirleyen Vega IV, isimli tekne tam 54 yaşında ve 2.5 milyon dolara satılık. Ama teknenin ilginç bir hikayesi var: 1954 yılında kömür taşımak için üretildi, şimdilerde lüks bir yüzen 'penthouse'dan farksız...
 
Dışarıdan bakıldığında Londra'nın güneyindeki Battersea sularına demirlemiş bir tekne... Ama hem içi hem de hikayesi bundan çok daha  fazlası. Vega IV, isimli bu tekne 1959'da kömür taşırken, şimdilerde adeta yüzen bir lüks 'penthouse'...
 
2.5 MİLYON DOLARA SATILIK
 
Hollanda yapımı Vega IV, 2.5 milyon dolara yeni sahibini arıyor. Ama 54 yaşındaki 'Vega IV' artık ilk halinden çok farklı. Tekne, 1959 yılında kömür taşımacılığı için üretilmişti. Şimdi ise, lüks bir dubleks daireyi aratmıyor. Alt katta üç çift kişilik yatak odası, üst katta ise geniş bir açık teras bulunuyor. 
 
ODA SERVİSİ BİLE VAR
 
Tekne, özel mutfağı ve tam donanımlı barıyla dikkat çekiyor. Ayrıca giyinme odası ve asılı şömine de tekneyi lüks dairelerle yarıştıran diğer özellikler. Lüks teknenin yeni sahibi isterse kıyıda yer alan Hotel Rafayel'den bir hizmetliyi de 7/24 'oda servisi' gibi çağırabilecek. Ayrıca otelin spor salonu ve helikopter pisti de kullanılabilecek.
 
ÜNLÜ ROCK YILDIZI ALABİLİR
 
Bu lüks yüzen 'penthouse'un uzun süre boş kalmayacağı tahmin ediliyor. Söylentilere göre teknenin taliplileri arasında Kanadalı ünlü rock yıldızı Bryan Adams ve Sir Ranuph Fiennes de var.
 
yuzen_daire.jpg
 
yuzen-daire2.jpg
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim