• BIST 9151.98
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Konak Tramvay Projesi'nde güzergâh tartışması

Konak Tramvay Projesi'nde güzergâh tartışması
İzmir Büyükşehir’in Konak Tramvay projesinde 4. kez revizyona gitmesine tepki gösteren AK Partili Doğan, “Kocaoğlu işi yaz-boz tahtasına döndürdü. Umarım bu proje de metroya benzemez” dedi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ağustos 2014’te sözleşme imzalayıp yer teslimi yaptığı Konak ve Karşıyaka tramvay projeleri kelimenin tam anlamıyla yap boz tahtasına döndü. Henüz üzerinden 1 ay bile geçmeden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Konak Tramvay projesinde 4. güzergah değişikliği için talimat vermesi tepkileri de beraberinde getirdi. Geçtiğimiz günlerde Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesinin tramvay projeleri bilimsellikten uzak ilerliyor şeklindeki açıklamasının ardından İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan da son güzergah değişikliğini sert bir dille eleştirdi. Başkan Kocaoğlu’nun İzmir Metrosu’nun Üçyol – Üçkuyular bölümünü 11 yılda zor bitirdiğini hatırlatan Doğan; “İhalesi gerçekleştirilip yer teslimi yapılan bir projede maalesef henüz güzergah netleşmiş değil. Başkan Kocaoğlu akşam yatıyor, sabah kalkıyor tramvay hattı buradan geçsin diyor. Sonra ertesi gün tekrar yatıp kalkıyor bu sefer de buradan geçsin diyor. Sayın Kocaoğlu art arda yaptığı revizyonlarla tramvay projesini yap boz tahtasına çevirdi. İnşallah görmeyiz ama yaşananlar bize Sayın Kocaoğlu’nun yine yeni bir beceriksizliğini hep birlikte göreceğimizi gösteriyor” diye konuştu. Başkan Kocaoğlu’nun bu güne kadar projelerde uğradığı başarısızlığın suçunu hep hükümete attığını ifade eden Doğan; “Bu güne kadar tüm başarısızlıklarını hükümete bağladığı için sayın Kocaoğlu’ndan tramvay projesinde de böyle bir çıkış bekliyoruz. Büyükşehir nasıl ki 5.5 kilometre gibi kısa bir metro hattını 11 yılda bitiremediyse, görünen o ki Karşıyaka ve Konak tramvayının da akibeti diğer projeler gibi olacak” ifadelerinde bulundu. Son güzergah değişikliğine bir tepki de Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi’nden geldi. Oda Başkanı Özlem Şenyol Kocaer kent ulaşımı için böylesine önemli bir projede art arda yapılan güzergah değişikliklerinin ciddi sonuçlara dolayısı ile de aksaklıklara neden olabileceğini söyledi. Büyükşehir’nin tramvay projesinde süreci iyi işletemediğini söylediklerini hatırlatan Kocaer; “Son yapılan güzergah değişikliği ile de sıkıntının aynı şekilde devam ettiğini görüyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin böylesine önemli bir proje ile ilgili olarak getirilen eleştiriler sonrası nihai projesini katılımcı bir şekilde kamuoyu ile paylaşmasının uygun olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

ŞAŞKINLIKLA İZLİYORUZ
Tramvay projesindeki revizyonlara bir tepki de inşaat TMMOB’a bağlı İnşaat Mühendisleri ODASI İzmir Şubesinden geldi. Oda Başkanı Ayhan Emekli güzergah değişikliklerini şaşkınlıkla izlediklerini söyledi. Bu güne kadar Büyükşehir Belediyesi’nin projeyle ilgili meslek odaları ve STK’larla 2 kez toplantı yaptığını, bu toplantılarda da proje, hattın geçeceği güzergahlar ve planlama süreçleri hakkında kapsamlı bilgi verilmek yerine anket sonuçlarının paylaşıldığına dikkat çeken Emekli; “İhale sonrası meslek odalarından, halktan ve STK’lardan farklı tepkiler ortaya çıktı. Bu tepkiler sonucunda Konak tramvayı daha hiç başlamamışken 4 kez Karşıyaka’da da 3 kez revizyona gidildi. Yaşananlar tramvay sürecinin Büyükşehir tarafından başından beri kötü yönetildiğini gösteriyor” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim