• BIST 9778.35
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C

Kontrat getiren her şirket ihaleye girecek

Kontrat getiren her şirket ihaleye girecek
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, doğalgaz ithalatı ihalesine ilişkin olarak, “Gaz kontratı getiren her firma bu ihaleye girecektir” dedi.

Gaz kontratı getiren her şirket doğalgaz ithalat ihalesine girecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, doğalgaz ithalatı ihalesine ilişkin olarak, “Gaz kontratı getiren her firma bu ihaleye girecektir” dedi.

TÜSİAD’ın dün düzenlediği “Küresel Enerji Stratejileri Simülasyon”unda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldız, Batı Hattı’na ilişkin bundan sonraki süreci şöyle anlattı: “Bu kontratın bitmiş olması Batı Hattı’ndaki borudan gazın geçmeyeceği anlamına gelmez. Oradan yine gaz geçer ancak kamu eliyle değil de, belki pazarlık gücü daha farklı olan özel sektör eliyle geçer. Kontratı sonlandırdıktan sonra hemen bu çalışmalara başladık. Tabi ki BOTAŞ’ta bunu değerlendirecek. Gazprom ile birlikte bunu tekrar yapılandırırız. 1 Ocak’a kadar bu kontratların yine özel sektör marifetiyle yapılandırılması söz konusu. Bütün şirketler müracaatlarını yapabilirler. Irak ve İran’da bu konuda kurumsal yapımız tamamlanmış durumda. Gaz kontratı getiren her firma bu ihaleye girecek.”

Toplantının kapanış konuşmasını yapan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, da Türkiye’nin nükleer enerji geç kaldığını ve en kısa zamanda kaybettiklerini telafi etmeye kararlı olduklarını söyledi. Her yıl enerji talebinin 6-7 civarında artacağına dikkat çeken Davutoğlu, “Nükleer enerjiye yönelmemizin ana sebebi budur. Türkiye nükleer enerjide geç kalmıştır. Nükleer enerji Türkiye’nin bundan sonra gündeminde olacaktır ve kaybettiklerimizi telafi etmeye kararlıyız” dedi.

Davutoğlu, enerjinin, ekonominin  ve rekabetin ana parametrelerinden biri olduğuna dikkat çekerek, “Öyle bir dış politika geliştirmemiz lazım ki, coğrafyamız ekonomik olarak genişlesin. Ekonomimiz ve ekonomik sınırlarımızda bir kısıntı olmasın” deyi konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim