• BIST 9467.22
  • Altın 2493.938
  • Dolar 32.5949
  • Euro 34.7884
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

"Konuşmayın uçağı havaya uçururuz!"

"Konuşmayın uçağı havaya uçururuz!"
Pakistan’ın Lahore kentinden Manchester’a giden yolcu uçağının İngiliz savaş uçakları eşliğinde Essex’in Stansted Havaalanı’na indirilmesine neden olan Pakistan asıllı iki İngiliz vatandaşının kimlikleri açıklandı.
Essex polisi 31 ve 40 yaşlarındaki Umera Eşref ve Muhammed Şefkat adlı iki kişinin uçağın Stansted Havaalanı’nın hava trafiğinden uzak bir bölümüne indirilmesinin ardından gözaltına alındığını, diğer yolcuların ise sorgulandıktan sonra aynı uçakla Manchester’a gönderildiğini belirtti.
 
Eşref ve Şefkat, Pakistan Havayolları’na ait PK709 sefer sayılı uçakta slogan atarak kokpite girmeye çalışmış, bunun üzerine pilotlar da acil durum sinyali vermişti.
 
Güvenlik güçlerinin olayı bir terör saldırısı olarak değerlendirmediği ancak başkent Londra’nın Woolwich semtinde Çarşamba günü yaşanan saldırıdan sonra normalden daha temkinli davrandıkları açıklandı.
 
BBC’ye konuşan bir yolcu, "Manchester’a inmemize yarım saat kala uçağın rotasını değiştirdiğini fark ettik, pilot yapılan bazı tehditler nedeniyle Stansted Havaalanı’na ineceğimizi açıkladı" dedi.
 
Skynews’e konuşan Umari Nauman adlı yolcu da iki kişinin ısrarla kokpite girmeye çalıştığını, bu nedenle pilotun rotayı değiştirme kararı aldığını söyledi.
 
PAKİSTAN’DA FARKLI BİR HİKAYE
 
Pakistanlı gazeteci Murtaza Ali Şah ise söz konusu uçuşta yolcular arasında bulunan arkadaşı Fakir İkbal ile konuştuğunu ve olayın bir terör saldırısı değil, yolcular arasındaki bir tartışmadan kaynaklandığını söyledi.
 
İkbal, "İki adam bir kadınla ve kadına destek veren birkaç kişi ile tartışmaya başladı. Diğer yolcular şiddetlenen tartışmaya müdahale edip tarafları sakinleştirmeye çalışınca iki adam ‘Bizimle konuşmayın yoksa uçağı havaya uçururuz’ dedi. Bunun üzerine yolcular ve kabin görevlileri durumu kokpite bildirdi. Pilot da yetkililerle iletişime geçti" dedi.
 
www.UlasımOnline.com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim