• BIST 9689.36
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı kısa sürede faaliyette

Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı kısa sürede faaliyette
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı Lütfi Elvan, ‘Muhtemelen 8-10 ay gibi bir süre zarfında Konya-Karaman hattımız tamamlanacak’ dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı Lütfi Elvan, ‘Muhtemelen 8-10 ay gibi bir süre zarfında Konya-Karaman hattımız tamamlanacak’ dedi.

2015 yılı içinde yapımına başlanacak bazı önemli projeler olduğunu kaydeden Eski Bakan Elvan, bu projelerin özellikle Adana-Mersin güzergahını Habur’a bağlayacak hızlı demir yolu hattı olacağını ifade etti.

KONYA-KARAMAN HATTI KISA SÜREDE TAMAMLANACAK

Eski Bakan Elvan, demir yolu yatırımlarına devam ettiklerini kaydederek, “Tüm ülke genelinde demir yolu yatırımlarımız hızla devam ediyor. Ankara -İzmir yüksek hızlı tren demiryolu hattı çalışmaları, Ankara- Sivas yüksek hızlı tren hattımızdaki çalışmalarımız devam ediyor. Bursa’yı Eskişehir-İstanbul hattındaki yüksek hızlı tren hattına bağlayan yaklaşık 60 kilometrelik hattımız devam ediyor. Yine Orta Anadolu’yu Akdeniz’e bağlayacak Adana- Mersin’e bağlayacak olan önemli bir güzergah olan Konya’dan Karaman’a, Karaman’dan Ulukışla, oradan da Adana-Mersin’e uzanacak olan hatla sanayicimizi denizle, limanla Akdeniz ile buluşturmuş olacağız. Bu çalışmalarımız da devam ediyor.

Muhtemelen 8-10 ay gibi bir süre zarfında Konya-Karaman hattımız tamamlanacak. Bunlara ilave olarak 2015 yılında yapımına başlayacağımız bazı önemli projeler var. Bu projelerimiz özellikle Adana-Mersin güzergahını Habur’a kadar bağlayacak olan hızlı demir yolu hattı olacak. Bu hatta yönelik çalışmalara kısa bir süre içinde başlayacağız” dedi.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim