• BIST 9056.11
  • Altın 2300.965
  • Dolar 32.313
  • Euro 35.1123
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Konya'da öğrenciler kapalı tramvay durağı istiyor

Konya'da öğrenciler kapalı tramvay durağı istiyor
Selçuk Üniversitesi kampüsü içerisindeki tramvay durağı sıkıntısı 2 yıldır çözülemiyor. Öğrenciler soğukta tramvay beklerken, kampüste kapalı durak bulunmamasından şikayet ediyor.

Selçuk Üniversitesi öğrencilerinin kampüs içerisindeki durak sıkıntısı 2 yıldır çözülemiyor. Öğrenciler soğuk havalarda tramvay beklerken zorlanıyor. Tramvay hattı boyunca birçok kapalı durağın olduğunu fakat kampüs içerisinde bir tane kapalı durak bulunmadığını belirten öğrenciler kızgınlıklarını dile getirdi. Karlı, yağmurlu ve rüzgârlı havalarda okullarına gidebilmek için açık alanda tramvay bekleyen öğrenciler “Artık bu durak sıkıntısı çözülmeli” ifadelerini kullandılar.

“2 YILDIR BİTİRİLEMEDİ”

Selçuk Üniversitesi öğrencisi Hakan Canlı, durak sıkıntısın iki yıldır çözülemediğine dikkat çekerek, “2 senedir durum böyle. Soğuk havalarda açık alanda tramvay bekliyoruz. Eskiden en azından derme çatma da olsa tramvay durakları mevcuttu şimdi oda yok. Özellik tipi olduğu zaman ve yağmur yağdığı zaman tramvay beklerken çok zorlanıyoruz. 2 yıldır eski duraklar yenileniyor bahanesiyle öğrenciler oyalanıyor. Fakat elle tutulur herhangi bir adım yok. Bir durak yenilemek bu kadar uzun sürmemeli” ifadelerini kullandı.

“AÇIK ALANDA TRAMVAY BEKLİYORUZ”

Bir başka öğrenci Ahmet Doğusu ise kampüs girişinde öğrencilerin tramvay beklediği yerin durak statüsünde bile olmadığına dikkat çekerek “Öğrencilerin tramvayı beklediği en kalabalık yerde durak adına hiç bir şey yok. Kimse öğrenciyi düşünmüyor. Yetkililerin bu konuya el atması gerekiyor. Öğrenciler açık alanda rüzgârın, karın ve yağmurun altında tramvay bekliyor. Bu alana mutlaka bir tramvay durağı yapılması gerekiyor. Şuraya üstü kapalı, sağı solu kapalı camdan bir durak yapmak çok zor olmamalı. Selçuk Üniversitesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi bu konuyu gündemlerine almalı. Öğrenciler bu konuda mağdur edilmemeli. Zaten açık alanda beklediğimiz tramvaylar 15 dakika arayla geliyor. Bazı tramvaylar ise bekleyen öğrenci kalabalığını gördüğü halde direk olarak tramvay istasyonuna doğru gidiyor” şeklinde konuştu.

“SAATLER ÖĞRENCİYE GÖRE AYARLANMALI”

Öğrenci Eda Görgülü ise tramvayların kampüs içerisindeki çalışma saatleri hakkında konuşarak, “Ben ikinci öğretim öğrencisiyim. Dersim 22.00’da bitiyor. Fakat kampüs içerisinde tramvay hizmeti 21.00’dan sonra verilmiyor. Tramvaya binmek için kampüs tramvay durağına kadar yürümemiz gerekiyor. Son olan olaylardan sonra zaten korkuyoruz. Bazı kız arkadaşlarımız dersten çıktıktan sonra kampüs tramvay durağına giderken sözlü tacize uğruyor.

Böyle olayların yaşanması da bizleri korkutuyor. Biz üniversite yönetimimizden veya belediyemizden kampüs içerisindeki tramvay çalışma saatlerinin öğrencilerin derslerinin biteceği zamana göre ayarlamalarını istiyoruz” dedi.

www.ulastirma.com.tr

 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim