• BIST 9090.36
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Konyalı esnaftan 'lastik oteli'

Konyalı esnaftan 'lastik oteli'
Konya'nın Seydişehir ilçesinde bir esnaf, son çıkan yasayla birlikte kar lastiğinin zorunlu hale getirilmesinin ardından müşterilerinin yazlık lastiklerini muhafaza edebilmesi için lastik oteli kurdu.

Son çıkan yasa ile otomobillerde de kar lastiğinin zorunlu hale getirilmesinin ardından vatandaşlar denetimlerde ceza yazılmaması için lastik bayilerine akın ederek araçlarına kış lastiği taktırıyor. Ancak birçok vatandaşın aracından çıkan diğer yazlık lastikleri kayabilecek yer sıkıntısına Seydişehir Sanayi Sitesi'nde rot balans ve lastik değiştirme işi yapan Orhan Çetin çözüm buldu. Çetin dükkanına yaptırdığı raflar ile lastik değiştirtmeye gelen vatandaşların çıkan lastiklerini poşetleyerek bu raflara kaldırıyor ve bahar aylarında ise yeniden müşterilerinin lastiklerini değiştirerek bu kez raflara kışlık lastikleri kaldırarak lastiklerin deforme olmasını önlüyor. Çetin, kurduğu bu lastik oteline müşterilerinin bıraktığı lastiklerden ise diğer otellerin aksine para almıyor.

Orhan Çetin lastik oteli kurmasının amacının yeni çıkan yasa ile kış lastiği takılmasının zorunlu hale gelmesinden dolayı böyle bir şey yapmanın akıllarına geldiğini söyleyerek, "Müşterilerimizin çoğunun lastiklerini muhafaza edecekleri yerleri yoktu. Biz de bu şekilde muhafaza edip günü geldiğinde lastikleri söküp takıyoruz ve balans ayarlarını yapıyoruz. Lastik otelimizde müşterilerimizden ücret almıyoruz. Yeteri kadar lastik muhafaza edebilecek kadar alanımızda var" dedi.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim