• BIST 9548.09
  • Altın 2490.038
  • Dolar 32.5015
  • Euro 34.5457
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C

Konya'nın Beyşehir ilçesine tramvay

Konya'nın Beyşehir ilçesine tramvay
Konya’nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun en büyük hayalinin ilçeye tramvayın getirilmesi olduğunu söyledi.

Konya Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, bu konuda Konya Büyükşehir Belediyesi ile istişare halinde olduklarını ve emin adımlarla ilerlediklerini belirterek, “Beyşehir’e tramvayın gelmesi için büyük gayret gösteriyoruz” dedi.

Başkan Özaltun, Beyşehir’de düzenlenen bir toplantıda yaptığı konuşmada, ilçeye kazandırılacak hizmet ve projelerle ilgili bilgiler verdi.

Beyşehir’e tramvay gelmesinin en büyük hayali olduğunu belirten Özaltun, bu konuda Konya Büyükşehir Belediyesi ile istişare halinde olduklarını ve emin adımlarla ilerlediklerini belirterek, “Beyşehir’e tramvayın gelmesi için büyük gayret gösteriyoruz” dedi.

TAŞKÖPRÜ ÖNÜNE TÜP GEÇİT PROJESİ

Bir süre önce Konya Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’na katılan ve burada konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’ye de hazırladıkları tüp geçit projesinden söz ederek Beyşehir’e kazandırılması talebinde bulunduklarını vurgulayan Özaltun, “Orada tüm meclis üyelerimiz de bu projeye yüksek alkışlarla destek verdi. Bakanımız da bu talebimize sıcak baktığını söyledi.
Şu anda bölge milletvekillerimiz başta olmak üzere tüm Konya milletvekillerimizin de destekleriyle inşallah Beyşehir’imiz tüp geçide kavuşması noktasında çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

“DOĞALGAZ ARTIK KAÇINILMAZ”

Belediye Başkanı Özaltun, konuşmasında, doğalgaz konusuna da değindi. Beyşehir’in, doğalgaza kavuşması noktasında artık büyük bir aşama kaydettiğine dikkati çeken Özaltun, eski adı Gaznet olan Enerya Şirketi ile lisans anlaşması yapıldığını belirterek, “Artık doğalgazda inisiyatif tamamen Enerya’ya geçmiştir. Dün BOTAŞ’ın yetkisindeyken, bugün lisans anlaşmasıyla birlikte Enerya’nın inisiyatifindedir. Artık milletvekillerimizin de desteğiyle doğalgazın Beyşehir’e gelmesi kaçınılmaz hale gelmiştir. Bu konuda bir süre vermeyeceğiz ama, Allah izin verirse, şunu söylüyorum, bizim dönemimizde hep eleştirilen Konya-Beyşehir duble yol çalışmaları bitecek, Beyşehir’e doğalgaz gelecek, Beyşehir’in kültür merkezi bitecek, yüzme havuzu yapılacak, okullar eğitim noktasında gelişecek. Sadece Beyşehir merkezde değil, Üzümlüsü’nden Adaköyü’ne, Adaköyü’nden Akçabelen’ine, Akçabelelin’inden Dumanlı’sına, Yazyurdu’na varıncaya kadar tüm mahallelerimiz hak ettiği hizmetleri fazlasıyla alacak. Çünkü hedefimiz gelişen büyüyen Türkiye’nin yanında, gelişen ve büyüyen bir Beyşehir. Hedefimiz; 2023, hem Türkiye’nin, hem Beyşehir’in. Önemli olan sizlerin duası ve destekleri devam etsin. Dua ve destekleriniz devam ettiği sürece başarılı olamayacağımız hiçbir husus yoktur” diye konuştu.

BEYŞEHİR’E YAKIŞAN KÜLTÜR MERKEZİ

Başkan Özaltun, danışma meclisi toplantısı yapılan mevcut salonun Beyşehir’e yakışmadığını ve artık kendilerine dar gelmeye başladığını da vurguladı.

Beyşehir’e kazandırılacak kültür merkezi ile ilgili proje çalışmalarının başladığı müjdesini veren Özaltun, “Allah izin verirse, hızlı bir şekilde projesi bitirilecek ve ihaleye çıkartacağız. Artık Beyşehir’imize yakışır bir kültür merkezimiz olacak. İnanın şu anda öyle bir proje hazırlıyoruz ki, projeden esinlendiğimiz yer ‘bin küsur odalı’ diye eleştirilen saray var ya, bizim Beyşehir’in kültür merkezinin inşallah o saraydan esinlenerek yapılmasını planlıyoruz. Ama o kadar odamız tabii ki olmayacak” ifadelerini kullandı.

Kültür merkezinin ardından hanımlar lokali ile ilgili çalışmaya da değinen Özaltun, ihalesinin 20 Şubat’ta gerçekleştirileceğini belirterek, “İnşallah ihale edildikten sonraki hedefimiz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde buranın temelini atmak olacak. Dolayısıyla, Beyşehir’de 2015 yılı inşaat yılı olacak” dedi.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim