• BIST 9079.97
  • Altın 2302.3
  • Dolar 32.3226
  • Euro 35.0903
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Kop Tüneli'nde ışığa doğru yolculuk sürüyor

Kop Tüneli'nde ışığa doğru yolculuk sürüyor
Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerini birbirine bağlayan 2 bin 409 rakımlı Kop Dağı Geçidi'nde yapımı devam eden tünelin yaklaşık 4 bin metrelik bölümü kazıldı.

Tarihi İpek Yolu güzergahında yer alan Erzurum-Bayburt karayolu üzerindeki Kop Dağı’nda yapımı devam eden Kop Tüneli'nin 4 bin metrelik bölümü tamamlandı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Tünel Kontrol Mühendisi Hayri Targut, yaptığı açıklamada, Erzurum-Bayburt karayolu üzerinde 2 bin 409 rakımı ile kış aylarında Türkiye'nin karla mücadele yönünden kritik geçitlerinden biri olan Kop Dağı'nda yapımı devam eden tünelin, her biri 6 bin 500 metre uzunluğundaki çift tüpten oluştuğunu kaydetti. 

Projenin maliyetinin yaklaşık 400 milyon lira olduğunu ifade eden Targut, "Kop Tüneli, Türkiye ve bölge için önemli bir proje. Gürbulak Sınır Kapısı’nı Trabzon Limanı’na bağlayan en kısa yol. Tünel tamamlandığında tamamlandığında yurtiçi ve yurtdışındaki bağlantılar direkt Trabzon Limanı ile entegre olacak" dedi.

Targut, proje kapsamında yer yer olumsuzluklarla karşılaşıldığını belirterek, "Güzergah, Doğu Anadolu fayı ile Kuzey Anadolu fayının kesiştiği, makaslama dediğimiz çatlak zonunun tam orta kısmına denk geliyor. Bundan dolayı aşırı derecede jeolojik verilerle karşılaşmaktayız. Çalışmalarımızı olumsuz yönde etkileyen bu veriler, çeşitli müdahalelerimizle ve mühendislik uygulamalar ile geçiliyor” şeklinde konuştu.

Tünel inşaat çalışmalarının Erzurum girişi ile Bayburt çıkışındaki tüplerde eş zamanlı olarak sürdürüldüğünü kaydeden Targut, "Girişte ve çıkıştaki toplam 4 tüpteki ilerlememiz 4 kilometreye yakın. Tünelin tamamlanması için 9 kilometrelik kısmımız kaldı. Onu da en kısa zamanda ve en hızlı bir şekilde, güvenilir bir biçimde yapmak için elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim