• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Kopitnari Havaalanı 1 dolara satışa çıktı

Kopitnari Havaalanı 1 dolara satışa çıktı
2'nci büyük kenti Kutaisi'yi turizmde büyütmek için kolları sıvayan Gürcistan yönetimi, Kopitnari Havaalanı'nı 1 dolara satışa çıkardı. TAV başta olmak üzere birçok Türk firması bu satışla ilgileniyor.

1$’a satılık havaalanı

2'nci büyük kenti Kutaisi'yi turizmde büyütmek için kolları sıvayan Gürcistan yönetimi, Kopitnari Havaalanı'nı 1 dolara satışa çıkardı. TAV başta olmak üzere birçok Türk firması bu satışla ilgileniyor.

Eski Sovyet ülkelerinde ekonomik anlamda büyüme sıkıntısı çeken bölgeler arasında yer alan Gürcistan, yabancı yatırımları çekmek için bazı kamu varlıklarını sudan ucuz fiyatlarla vitrine koymaya başladı. Ekonomik krizde büyüme sıkıntısı çeken Gürcistan Hükümeti, ülkenin en büyük 2'nci kenti Kutaisi'de yer alan havaalanını 1 dolara satacak. Sovyetler Birliği'nin sanayi üssü olarak bilinen Kutaisi'deki Kopitnari Havaalanı'nı yabancı yatırımları çekmek için sembolik bir rakama satışa çıkardıklarını söyleyen Gürcistan Ekonomi Bakanı Vera Kobalia, "Kutaisi'yi turizm başta olmak üzere dünyaya açmak istiyoruz. Burası önemli bir bölge. 1 dolarlık sembolik bir rakama satacağız. Hindistan ve ABD başta olmak üzere birçok yabancı burasıyla ilgilenmeye başladı" dedi.

TAV DA TALİP OLDU

Gürcü Bakan Kobalia'nın belirttiği yabancılar arasında Türk şirketler de bulunuyor. 30.5 hektarlık alan üzerine kurulu Kopitnari Havaalanı'na talip olan Türk şirketlerin başında yine ülkenin en büyük havaalanlarından ikisini yöneten TAV Havalimanları Holding de bulunuyor. Geçtiğimiz yıllarda hizmete giren Tiflis ve Batum havaalanlarını yöneten TAV'ın 1 dolarlık havaalanını yatırım rotasına aldığı konuşuluyor.

20 milyon dolar yatırım şartı

Gürcistan Ekonomi Bakanı Vera Kobalia, Kutaisi'yi uluslar- arası yatırımcılar için fırsat oluşturabileceğini kaydederek turizm gibi alanlarda da dikkat çekici büyüme için fırsat olabileceğini söyledi. Kobalia, Kutaisi'deki havalimanına talip olacak firmadan 20 milyon dolarlık yatırım talep ettiklerini söyledi. Geçen hafta da TAV Havalimanları Holding CEO'su Sani Şener 17-18 havalimanını yakından takip etkilerini belirtmişti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim