• BIST 9452.22
  • Altın 2497.561
  • Dolar 32.5988
  • Euro 34.7905
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Köprü, otoyol ve toplu taşıma bayram boyunca ücretsiz

Köprü, otoyol ve toplu taşıma bayram boyunca ücretsiz
Kabine Kararı’na göre, otoyollar ve boğaz köprülerinden 23 Eylül Çarşamba günü saat 00.00’dan, 28 Eylül Pazartesi günü saat 07.00’ye kadar ücretsiz yararlanılabilecek.

63. Hükümet mensupları, göreve başlaması dolayısıyla Anıtmezar’e gerçekleştirdiği ziyaretin ardından, Çankaya Köşkü’nde tertip eden Geçici Kabine’nun ilk toplantısına geçti. Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki toplantı, 12.50’de başlamıştı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında gerçekleşen toplantı ertesi Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş şu açıklamalarda bulundu:

“Mesleki eğitimle alakalı olarak kapsamlı bir çalışma yapılacak. Bu çalışmaya yalnizca Milli Eğitim Bakanlığımız değil, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız, odalar birliği gibi kuruluşları da üniversitelerimizi de katarak bir rapor hazırlanacak ve mesleksel teknik eğitimin niteliğinin artırılması ile alakalı önümüzdeki günlerde hükümete bu çalışma takdim edilerek bu çalışmanın uygulanması için adım atılacaktır.

”BAYRAM MÜJDESİ”

23 Eylül Çarşamba günü saat 00.00’dan, 28 Eylül Pazartesi günü saat 07.00’ye kadar bütün otoyolların, boğaz köprülerinin bayram müddetince ücretsiz olması ayrıca belediyeler tarafından toplu taşım araçlarının ücretsiz ya da indirimli olarak kullanılmasıyla alakalı Kabine kararnamesini de bugün imzalamış olduk.

“Kurban Bayramı tatili öncesinde Bağ-Kur’luların, SSK, işçi ve tarım emeklilerinin ve 4/C’lilerin alacakları aylıkları, fiyatları bayramdan önce 17 ve 23’ü arasındaki süre içerisinde bu ödemeler de yapılacak ve böylece Kurban Bayramı’na Bağ-Kur’lu, SSK’lı ve emeklilerinin rahat bir şekilde girmelerini temin edecek adımlar atılacaktır.

“Bundan sonra isteyen hayırseverlerimizin derslik yapabilmesi, herkesin bir okul inşa etmeye gücü yetmez ama belli oranlarda okullara katkıda bulunacak olan insanların isimlerinin, annelerinin, babalarının isimlerinin bu okullara verilmesi hatta maalesef günümüzde artan terör dolayısıyla şehirlerimize gelen şehitlerimizin anısına yapılacak olan yeni okullarda şehitlerimizin isiminin bu okullara verilmesi perspektifini hep birlikte, Kabine olarak benimsemiş buluyoruz.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim