• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Köprü özelleştirmesinde sıra Meclis'te

Köprü özelleştirmesinde sıra Meclis'te
AK Parti milletvekilleri tarafından, köprü ve otoyolların halka arz yoluyla özelleştirilmesi için gereken kanun değişikliği TBMM'ye sunuldu.

 

AK Parti milletvekilleri tarafından, köprü ve otoyolların halka arz yoluyla özelleştirilmesi için gereken kanun değişikliği TBMM'ye sunuldu.
 
AK Parti, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), ihalesinin iptalinin ardından, İstanbul 1. ve 2. köprü ile bazı otoyolların, özelleştirme yönteminin halka arz olarak belirlenmesi halinde ihtiyaç duyacağı şirketleşmeyi sağlamak amacıyla Karayolları Kanunu'nda değişiklik yapılmasını öngören torba teklif TBMM'ye sunuldu.
 
İstanbul 1. ve 2. köprü ile bazı otoyolların 25 yıllığına özelleştirilmesi için geçen yıl Aralık ayında düzenlenen ve en iyi teklifi 5.72 milyar dolar ile Koç Holding vermişti.
 
Malezyalı UEM Group Berhad, Yıldız Holding şirketlerinden Gözde Girişim ortak girişim grubunun verdiği ihale; Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, yaptırdığı çalışmaya göre özelleştirme değerinin en düşük 7 milyar dolar olması gerektiğine yönelik değerlendirmelerinin ardından, ÖYK tarafından iptal edilmişti.
 
İptalin ardından ekonomi yönetimi, yeni özelleştirme yönteminin halka arz olması yönünde ağırlık olduğunu belirtmiş, ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Mart ayında yaptığı açıklamayla şirketleşme ve halka arzın bu yıl gerçekleşeceğini söylemişti.
 
AKP milletvekilleri tarafından TBMM'ye sunulan 20 maddelik torba kanun teklifinde yer alan bir düzenlemede, söz konusu varlıkların halka arz yöntemiyle satışı için gereken, Karayolları'nın ilgili otoyol ve tesislerinin bir şirket bünyesine aktarılmasını içeren maddede şu hüküm yer aldı: “Hisselerin satışına karar verilmesi durumunda, özelleştirme programındaki otoyolların işletme hakkı.” “işletme hakkı verilmesi sözleşmesinin yürürlük tarihinden itibaren 30 yıl süre ile Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ÖİB'nin yüzde 100 hissesine sahip olduğu anonim şirkete verilir.”
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim