• BIST 9673.9
  • Altın 2495.261
  • Dolar 32.5846
  • Euro 34.8318
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Köprü ve otoyollar 25 yıllık devredilecek

Köprü ve otoyollar 25 yıllık devredilecek
Köprüler, otoyollar, çevre otoyolları, bağlantı yolları, , hizmet tesisleri, bakım ve işletme tesisleri 25 yıl süreyle devredilecek.

KÖPRÜ VE OTOYOLLAR DEVREDİLİYOR

Köprüler, otoyollar, çevre otoyolları, bağlantı yolları, , hizmet tesisleri, bakım ve işletme tesisleri 25 yıl süreyle devredilecek.

otoyollar, çevre otoyolları, bağlantı yolları, hizmet tesisleri, bakım ve işletme tesisleri, ücret toplama merkezleri ve diğer mal ve hizmet üretim birimleri ile varlıkların işletme hakkı, 25 yıl süreyle devredilecek. Özelleştirme gerçekleştirilene kadar otoyolların her türlü bakım, onarım işletim ve benzeri işleri, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecek.

ÖYK'nın otoyollar ve köprülerin özelleştirmesinin kapsam ve programa alınmasına yönelik Karar'ı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB) 12 Ekim tarihli yazısına istinaden; ÖYK, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün sorumluluğunda olup, yapım, bakım, onarım ve işletimini üstlendiği hizmet üretim birimleri olan otoyollar, köprüler ve bunlar üzerinde yer alan tesislerden; Edirne-İstanbul-Ankara, Pozantı-Tarsus-Mersin, Tarsus-Adana-Gaziantep, Toprakkale-İskenderun Otoyolları ile Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprülerinin, bu otoyollar ve köprülerin bağlantı yollarının özelleştirme programına alınmasına karar verdi. Ayrıca Gaziantep-Şanlıurfa, İzmir-Çeşme, İzmir-Aydın Otoyolları, Ankara, İzmir ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Çevre Otoyolları ve bunların bağlantı yollarının özelleştirme kapsam ve programına alınması öngörüldü.

Söz konusu otoyollar, çevre otoyolları, köprüler ve bağlantı yolları üzerindeki; hizmet tesisleri, bakım ve işletme tesisleri, ücret toplama merkezleri ve diğer mal ve hizmet üretim birimleri ile varlıkların özelleştirme kapsam ve programına alınması karara bağlandı.

-25 YILLIĞINA İŞLETME HAKKI DEVREDİLECEK-

Özelleştirme kapsamına alınan söz konusu otoyollar, çevre otoyolları, köprüler, bağlantı yolları, hizmet tesisleri, bakım ve işletme tesisleri, ücret toplama merkezleri ve diğer mal ve hizmet üretim birimleri ile varlıkların; tek paket halinde birlikte, fiili teslim tarihinden itibaren 25 yıl süre ile işletme haklarının verilmesi yöntemiyle özelleştirilecek. Özelleştirme işlemleri tamamlanıncaya kadar her türlü bakım, onarım işletim ve benzeri işlerin KGM tarafından yürütülecek. Bu tesisleri özelleştirme yoluyla devralacak işleticilerin bakım, onarım, işletim ve diğer işlere yönelik yükümlülüklerinin KGM ve İdare tarafından belirlenmesine ve buna ilişkin denetim ve kontrollerin KGM tarafından yerine getirilecek. Özelleştirme işlemleri 31 Aralık 2012 tarihine kadar tamamlanacak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim