• BIST 9604.01
  • Altın 2477.073
  • Dolar 32.5016
  • Euro 34.646
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C

Körfez demiryolları 106 milyar $'a mal olacak

Körfez demiryolları 106 milyar $'a mal olacak
Körfez İşbirliği Konseyi'ne üye ülkelerdeki demiryolları projelerinin değerinin 106,2 milyar doları bulduğu bildirildi.

Körfez demiryolları 106 milyar $'a mal olacak

Körfez İşbirliği Konseyi'ne üye ülkelerdeki demiryolları projelerinin değerinin 106,2 milyar doları bulduğu bildirildi.

Gelecek ay Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de düzenlenecek CityBuild inşaat zirvesi öncesi Ventures Ortadoğu şirketi tarafından yayınlanan rapora göre Suudi Arabistan, toplam değeri 25,6 milyar doları bulan 23 proje ile sektörde önde gidiyor. Bu projelere ihaleye çıkarılan Mekke-Medine demiryolu da dahil edildi.

Birleşik Arap Emirlikleri'nde ise 20.6 milyar dolarlık sekiz demiryolu projesine devam ediliyor. Bu rakama, inşaatına bu yılın ortasında başlanacak Emirlikler Demiryolu Projesi'nin de dahil edildiği öğrenildi.

Doğal gaz zengini Katar, 2022 Dünya Kupası öncesinde ulaşım altyapısına milyar dolarlık yatırım yapmaya hazırlanıyor. Bu projeler arasında 25 milyar dolarlık Katar Milli Demiryolu sayılıyor. Katar demiryolları ileride 30 milyar dolara mal olacak Körfez Demiryolları ağına bağlanacak. Toplam uzunluğu 2 bin 200 kilometreyi bulacak Körfez demiryolları, altı ülkeyi 2017 yılına kadar birbirine bağlayacak.

Bunun yanı sıra Kuveyt'te devam eden Milli Demiryolu Ağı ve Metro Sistemi 17 milyar dolara, Umman Milli Demiryolu 10 milyar dolara ve Bahreyn Hızlı Taşıma Sistemi yaklaşık 8 milyar dolara mal olacak.

Abu Dabi'deki inşaat zirvesinde bölgede önemi hızla artan demiryolu taşımacılığı ve beraberinde getireceği ticari imkanların konuşulacağı belirtildi. Uzmanlar, demiryolu ve transit piyasasının daha önce bu kadar güçlü olmadığını ve bölgedeki sanayileşmenin demiryolu taşımacılığında yeni imkanlar sunacağını ifade etti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim