• BIST 9068.33
  • Altın 2324.893
  • Dolar 32.3725
  • Euro 34.9755
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Körfez filosuna DPT'den onay geldi

Körfez filosuna DPT'den onay geldi
İzmir Büyükşehir Belediyesi metro ve banliyo hatlarından sonra toplu ulaşımada bu kez Körfez’de önemli bir adım attı.

Körfez filosuna DPT'den onay geldi

İzmir Büyükşehir Belediyesi metro ve banliyo hatlarından sonra toplu ulaşımada bu kez Körfez’de önemli bir adım attı.

Körfez filosunu 15 deniz otobüsü ve 2 arabalı vapurla yenileme kararı alan Büyükşehir Belediyesi’nin fizibilite ve projesine DPT onay verdi. Bu kararla DPT yatırım programına aldığı yeni körfez filosunun dış krediyle alınmasının da önü açıldı. Büyükşehir Belediyesi, dış krediyi ya Hazine Müştaşarlığı aracılığıyla ya da bu konuyla ilgilenen Fransız Kalkınma Bankası, Alman Kalkınma Bankası, Denizbank, Finansbank gibi kredi kuruluşlarıyla pazarlıkla bulacak.

Kredi anlaşmasından sonra 2011 yılın ikinci altı ayı içinde 10 yolcu vapuru ve 1 arabalı vapurun satın alma ihalesi yapılacak. Büyükşehir Belediyesi 2011 bütçesine 18 milyon TL vapur alımı için kaynak ayırdı. Toplam maliyetin 350 milyon TL’ye ulaşması bekleniyor. Başkan Aziz Kocaoğlu ve ilgili bürokratların Avrupa’da ve özelikle Portekiz’in başkante Lizbon’da örneklerini incelediği, katamaran cinsi deniz otobüslerinin 450 yolcu kapasiteli olması planlandı. Mevcut işletmede 25 dakika süren sefer Karşıyaka-Konak seyahat süresini 15 dakikaya indirilecek. Bu proje hayata geçince kiralık deniz otobüsleri seferden kalkacak.

Körfez’deki iskeleler de filoyla birlikte yenilecek. Katamaran tipi deniz otobüslerine uygun şekilde, önden yanaşmalı yapılacak. Denizde oluşabilecek gel-gitlerde kot farkını aşmak için yüzer iskele de kullanılacak. İskeleler, engelli ve çocukların binmesi için uygun duruma getirilecek. Mevcut iskelelere Mavişehir ve Karataş’ın da eklenmesi planlandı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim