• BIST 8718.11
  • Altın 2245.763
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1462
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Körfez Geçiş Projesi'ne yüzde 70'lik destek

Körfez Geçiş Projesi'ne yüzde 70'lik destek
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, "İzmir Körfez Geçiş Projesi büyük oranda hazır. ÇED süreci devam ediyor. İzmir kamuoyundaki değerlendirmelerde, projeye destek yüzde 70'lerin üzerinde gözüküyor" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Körfez Geçiş Projesi'nin büyük oranda hazır olduğunu belirterek, "İzmir kamuoyundaki değerlendirmelerde, projeye destek yüzde 70'lerin üzerinde gözüküyor" dedi.

Yıldırım, yaptığı açıklamada, Çandarlı Limanı ile ilgili çalışmaların sürdüğünü ifade ederek, altyapının büyük oranda bittiğini, üstyapının ise yap-işlet-devret modeliyle yapılması için sürecin başladığını bildirdi.

Çandarlı Limanı'nın üstyapı çalışmaları için bu yılın ortalarında ihaleye çıkacaklarını ifade eden Yıldırım, "Üç etap halinde yapılacak. Birinci etap tamamlandığında yaklaşık 4 milyon konteyner kapasitesine ulaşacağız ama nihai olarak 10 milyonun üzerine çıkacak. Bununla ilgili hazırlıklarımız sürüyor. Sadece limanın üst yapısının yapılması değil, bir yandan da karayolu ve demiryolu bağlantılarının ana ulaşım ağlarına bağlanması yönünde de gerek Karayolları Genel Müdürlüğümüz gerek TCDD Genel Müdürlüğümüz çalışmalarını eş zamanlı sürdürüyor" diye konuştu.

"Projelerin gecikmesini önleyecek tedbirleri alacağımıza söz verdik"

Yıldırım, İzmir Körfez Geçiş Projesi'ni İstanbul'un boğaz geçişi ve Marmaray projelerine benzeterek, ikisinin bir arada yer alacağı, bir kısmı deniz altından bir kısmını da denizin üzerinde köprü şeklinde planlandığını anımsattı.

Projenin büyük oranda hazır olduğunu dile getiren Yıldırım, "Gerek proje çalışmaları gerek etüt çalışmaları tamamlandı. Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci devam ediyor. Bir yandan İzmir kamuoyu projeyi değerlendiriyor, tenkit ediyor. Olumlu, olumsuz değerlendirmeler yapılıyor ama şu ana kadar yapılan İzmir kamuoyundaki değerlendirmelerde, projeye destek yüzde 70'lerin üzerinde gözüküyor. Şehrin büyük bir kesimi, projenin İzmir için çok faydalı olacağı kanaatinde. İzmir'in özellikle kuzey-güney trafiğini rahatlatacağı, süreyi çok kısaltacağı yönünde açıklamalar geliyor. Bu cesaret verici bir şey. Biz İzmir'e, İzmirlilere rağmen bir iş yapmayız. Ne zaman bu iş tamam olacak derse, biz o zaman hemen gereğini yaparız" ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim