• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Körfez yatırımlarına büyük önem veriliyor

Körfez yatırımlarına büyük önem veriliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yatırım ve projeleri hakkında bilgi veren Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmir'in dünyada hızlı büyüyen kentler arasında dikkat çekici bir konuma geldiğini belirtti.

Kocaoğlu: Körfez yatırımlarına büyük önem veriyoruz

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yatırım ve projeleri hakkında bilgi veren Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmir'in dünyada hızlı büyüyen kentler arasında dikkat çekici bir konuma geldiğini hatırlatarak, “İzmir kabuğunu yırttı. Bize düşen bu büyümeyi artarak sürdürmeye devam ettirmektir” dedi.

İzmir'in “Liman, sanayi, ticaret ve tarım kenti” olduğunu hatırlatan Başkan Kocaoğlu, İzmir limanının derinleştirilerek 3. nesil gemilere açılmasının önemine değindi. Belediye başkanlığı döneminde başta Körfez olmak üzere çevre yatırımlarına büyük önem verdiklerine dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı, “Yüzülebilir Körfez hedefinde çalışmalarımızı ara vermeden devam ettiriyoruz. Büyük Körfez projesiyle bunu kısa sürede hayata geçirip Körfez'in ve kıyıların tasarlanmasıyla İzmir'e esas sıçramasını gerçekleştirmek istiyoruz” diye konuştu.

Konuşmasında İzmir'de planlama çalışmalarına büyük önem verdiklerini söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, “Yatırımcılara planlanmış bir kara parçası, arsa sunamazsanız, yaptığınız çalışmaların hepsi laf-ı güzaftır” dedi. Yeni Kent Merkezi'nde binaların yükselmeye başladığını belirten Başkan Kocaoğlu, İnciraltı'nın planlanmasıyla birlikte İzmir'in 2015 yılında “EXPO'yu yapmış gibi” olacağını da ifade etti.

Başkan Aziz Kocaoğlu, konuşmasının ardından, katılımcıların sorularını yanıtladı ve özellikle Bornova'da yaptıkları yatırımlar konusunda bilgiler verdi. Anemon Ege Sağlık Otel'de gerçekleşen gala yemeğinde Başkan Kocaoğlu'nun yanı sıra, Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, İzmir Ticaret Odası Başkan Vekili Akın Kazançoğlu, Haber İzmir Gazetesi İmtiyaz Sahibi Galip Çukurlu, muhtarlar, işadamları, meslek örgütü başkanları ve dernek temsilcileri hazır bulundu. Gecede, Bornova'ya katkıları nedeniyle Gazeteci Selamettin Bayındır'a bir şükran plaketi de sunuldu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim