• BIST 9524.59
  • Altın 2490.271
  • Dolar 32.5113
  • Euro 34.7174
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Körfez'de batan gemi enkazı çıkarılıyor

Körfez'de batan gemi enkazı çıkarılıyor
2006 yılında İzmit Marina’ya getirilen ve altının delinmesi sonucu batan ahşap tekne, 6 yıl aradan sonra dalgıçlar tarafından su altında parça parça sökülerek vinç yardımıyla enkaz halinde çıkartılıyor.

Balık lokantası olarak kullanılmak amacıyla 2006 yılında İzmit Marina’ya getirilen ve altının delinmesi sonucu şiddetli fırtınada batan ahşap tekne, 6 yıl aradan sonra dalgıçlar tarafından su altında parça parça sökülerek vinç yardımıyla enkaz halinde çıkartılıyor.

İzmit Marina'ya 4 Haziran 2006 tarihinde getirilen ve balık lokantası amacıyla kullanılmak üzere restore edildiği sırada altının da delinmesi sonucu batan 'Erden Köroğlu' adlı tekneyi çıkartmak için çalışma başlatıldı. Mehmet Mete ve Arif Güler'in sahibi olduğu yaklaşık 8.5 metre derinlikte bulanan tekneyi çıkartmak için 4 sanayi dalgıcı 4 gündür ahşap tekneyi parça parça sökerek vinç yardımıyla halatla su üstüne çıkartıyor.

Teknenin ahşap olması nedeniyle sudan çıkarmakta güçlük çektiklerini söyleyen sanayi dalgıçı Murat Tayfun Altunsoy, "Tekne 2006 yılından itibaren suyun altında olduğu için parçalar halinde çıkartma çalışmasında kırılarak suya düşüyor. Teknenin yüzde 80'ini çıkarttık. Hava şartlarında bir değişiklik olmadığı sürece birkaç gün gün sonra tamamen çıkarmış olacağız." dedi. Batan teknenin Marina'daki diğer tekneler için tehlike yarattığını söyleyen Pehlivan Balıkçılık teknesinin sahibi Kazım Pehlivan, "Balık lokantası yapılmak amacıyla getirilen bir tekneydi. Tekneyi yıllar önce bir bütün halinde çıkarmak istemelerine rağmen bir türlü başaramadılar. Şimdi parçalar halinde sökülerek kıyıya çıkartılıyor." diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim