• BIST 9506.67
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C

Korsanla mücadelenin lideri, AB oluyor

Korsanla mücadelenin lideri, AB oluyor
Somali Kıyıları Açıklarında Korsanlıkla Mücadele Temas Grubu'nun (CGPCS) bir yıllık dönem başkanlığını 2014'te Avrupa Birliği üstlenecek.

 

Somali Kıyıları Açıklarında Korsanlıkla Mücadele Temas Grubu'nun (CGPCS) başkanlığını 1 Ocak 2014'ten itibaren bir yıl süreyle Avrupa Dış Eylem Servisi Genel Sekreter Yardımcısı Maciej Popowski üstlenecek.
 
AB'nin CGPCS başkanlığını Avrupa Dış Eylem Servisi ve Avrupa Komisyonu birlikte yürütecek ve ABD dönem başkanlığının 2013 yılı boyunca yürüttüğü faaliyetleri devam ettirecek.
 
Avrupa Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, 'Rehine sayısı 2011'deki 700 seviyesinden artık 50 civarına düşmüş de olsa Avrupa Birliği, bu sayıyı sıfıra indirmekte kararlıdır: Somalili korsanların elinde sıfır gemi ve sıfır denizci' denildi.
 
Avrupa Birliği Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, 'Geçtiğimiz yıl boyunca korsan saldırıları yüzde 95 oranında azaldı, ancak korsanlıkla savaş henüz kazanılmadı. Uluslararası toplumun, korsanlığın üstesinden gelme ve kazanımlarımızı sağlamlaştırma doğrultusunda birlikte çalışmaya devam etmesi hayati önem taşımaktadır' dedi.
 
AB'den yapılan açıklamada, Somalili korsanlarla mücadelenin nihayete varması için uluslararası toplum ve bölgedeki paydaşlarla birlikte çalışılacağı belirtildi.
 
Açıklamada, 'Bu hedef, stratejik çerçeve ve 16 Eylül 2013 tarihinde Brüksel'de Somali İçin Yeni Anlaşma Konferansı'nda belirlenen geniş hedefleri de yansıtmaktadır. Korsanlığın ortadan kaldırılması yalnızca Somali topraklarında, Somali halkı tarafından başarılacaktır; ancak uluslararası camianın odağını ve ivmesini koruması gerekmektedir. AB, CGPCS başkanı olarak korsanlığın insani maliyetini de gözden kaçırmayacaktır. En çok zarar görenler rehin alınan personel ve denizciler olmaktadır' denildi.
 
CGPCS, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin, devlet ve örgütler arasında işbirliğini artırmaya yönelik 2008 tarihli kararının üzerine 14 Ocak 2009'da kurulmuştu.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim