• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Korsanlar yılda 80 bin dolar kazanıyor

Korsanlar yılda 80 bin dolar kazanıyor
OMNI Ltd Genel Müdürü Aret Taşçıyan "Deniz haydutlarının elindeki para sayma makinesi Türk bankalarında bile yok" dedi.

Barbaros Denizciler Derneği (BADER) tarafından düzenlenen "Her yönüyle deniz sigortaları" seminerine katılan Omni Ltd Genel Müdürü Aret Taşçıyan, başta Aden Körfezi olmak üzere çeşitli bölgelerde gerçekleştirilen deniz haydutluğuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu

Bir deniz haydutu liderinin yıllık kazancının 80 bin dolara kadar çıkabildiğini ifade eden Taşçıyan, bu rakamın Somali'nin kişi başına düşen milli gelir ortalamasının çok üzerinde olduğunu söyledi.

Taşçıyan, deniz haydutluğunun nasıl başladığını da anlatırken şu ifadeleri kullandı: "Uzakdoğu'dan Somali kıyılarına kaçak olarak balık avlamaya gelen teknelere karşı, Somalili balıkçılar kendi sahillerine korumak istediler. İlk başlarda bu teknelere el koydular. Daha sonra bazı tekne sahipleri, teknelerinin serbest kalması için Somalili balıkçılara para ödemeye başladı. Deyim yerindeyse paranın tadını alan balıkçılar daha sonra işi büyüttüler ve ticari gemilere de saldırmaya başladılar."

Deniz haydutluğunun sona ereceği konusunda pek emin olmadığını kaydeden Aret Taşçıyan, "Şu anda herkes bu işten para kazanıyor gibi görünüyor."diyerek deniz haydutluğunun sadece Somalili balıkçılar tarafından yapılamayacağına da işaret emiş oldu.

2011 yılında deniz haydutlarına ödenen paranın 400 milyon dolar civarında olacağını tahmin ettiklerini anlatan Taşçıyan, alınan önlemlerin maliyetinin ise 7 ile 12 milyar dolar arasında olduğunu belirtti.

Taşçıyan, helikopterle havadan deniz haydutlarına atılan fidye paralarının sayımı için kullanılan ve paranın sahte olup olmadığını anında tespit eden para sayma makinelerinin Türk bankalarında bile olmadığını, deniz haydutlarının bu alanda bir hayli ileride olduğunu vurguladı.

İtalya açıklarında yaşanan Costa Concordia kazasına da değinen Aret Taşçıyan, " Bu kazanın ardından dünya denizciliğinde kurallar değişecek. Costa Concordia'nın 600 milyon dolar değerindeki sigortası yaklaşık 20 ayrı şirket tarafından yapılmış."dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim