• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Korsanlardan kaçtı, Adriyatik'te kayboldu

Korsanlardan kaçtı, Adriyatik'te kayboldu
Arnavutluk açıklarında Adriyatik denizinde Ankara feribotu ile çarpışarak batan Reina-1 kuru yük gemisinin Rizeli mürettebatı 52 yaşındaki İlyas Terzi'nin yakınları endişeli bekleyişlerini sürdürüyor.

Korsanlardan kaçtı, Adriyatik'te kayboldu

Arnavutluk açıklarında Adriyatik denizindeAnkara feribotu ile çarpışarak batan Reina-1 kuru yük gemisinin Rizeli mürettebatı 52 yaşındaki İlyas Terzi'nin yakınları endişeli bekleyişlerini sürdürüyor. Olayın ardından 3 gün geçmesine rağmen bir haber alamadıklarını ifade eden Yaşar Terzi, ağabeyinin kısa süre önce de aynı firmaya ait başka bir başka gemide korsan saldırısından kurtulduğunu anlattı. 

Rize'nin Çaykent Beldesi Kasarcılar Köyü'nde yaşayan İlyas Terzi'nin
yakınlarının endişeli bekleyişi sürüyor. Evli ve 3 çocuk babası olan İlyas Terzi'nin annesi Emine ile kardeşi Yaşar Terzi, olayın ardından 3 gün geçmesine rağmen bir haber alamamaktan yakındılar. YaşarTerzi, ağabeyinin 20 gün önce aynı firmanın başka bir gemisinde çalıştığı sırada korsanların saldırısına uğradığını belirterek şunları söyledi: 

"Hindistan açıklarında korsanların saldırısına uğradılar. Geminin bir bölümüne saklanarak kurtuldular. Ancak korsanlar diğer arkadaşlarına saldırdı. Olaydan sonra gemide çalışanların psikolojisi bozulunca Mersin limanında firma onları başka bir gemide görevlendirdi. İstanbul'a geçerek Reina-1 gemisine bindi. 
İlk seferini Rusya'ya yaptıktan sonra ikinci seferi için Adriyatik'e gittiler. Aldığımız haberlere göre gece geç saatlerde ağabeyimin bulunduğu gemi Ankaragemisi ile çarpışmış. Olaydan bir gün sonra bizi arayarak 8 mürettebatın kaybolduğunu bildirdiler. 3 gündür bir haber alamadık. Dışişleri Bakanlığı'ndan yardım bekliyoruz. Yardımcı olsunlar, ağabeyimden haber getirsinler." 

Ağabeyinin çalıştığı firmanın yaklaşık 10 gün önce kendilerine bir form gönderdiğini de anlatan Terzi, "Bu formla ağabeyimin isteğe bağlı
sigorta işlemlerini yaptırdık. Firma neden böyle bir uygulama yaptı bilemiyoruz. Bunun da araştırılmasını istiyoruz. Kaçak mı çalıştırılıyordu işçiler ortaya çıksın" dedi. 

ANNESİ HABERLERDE GEMİ BATTIĞINI ÖĞRENDİ 

Anne Emine Terzi'nin gemi kazası haberini televizyondan öğrendiğini ancak oğlunun da gemide bulunduğunu bilmediğini anlatan Yaşar Terzi, " Olay netleşene kadar anneme bir şey söylemedik. Hatta annem televizyonda geminin battığı haberini görünce, 'Ben şimdi şehitlere mi ağlayayım, yoksa bu batan gemidekilere mi?' diye 
yakındı. Dün acı haberi verince perişan oldu" diye konuştu.

korsan-saldirisindan-kurtuldu-batan-gemide-3076522_o.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim