• BIST 9079.97
  • Altın 2323.508
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9461
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Korsanlardan mürettebata sistemli işkence

Korsanlardan mürettebata sistemli işkence
Binbaşı Buster Howes, A P’ye yaptığı açıklamada; “Somalili korsanlar tarafından sistematik bir şekilde işkence yapıldığının düzenli izlerini görüyoruz” şeklinde konuştu.

Korsanların mürettebata sistematik işkencesi

Somalili korsanlar kaçırdıkları gemilerin mürettebatına sistematik bir şekilde işkence yapmaya başladı. Avrupa Birliği deniz kuvvetlerinden Binbaşı Buster Howes'ın açıklamasına göre, gemi adamları gemilerin arkalarına ayaklarından asılıyor, dövülüyor ve gemilerde bulunan buzluklara kilitleniyor.

Avrupa Birliği deniz kuvvetlerinden Binbaşı Buster Howes'ın Associated Press’e yaptığı açıklamada, gemi adamları gemilerin arkalarına ayaklarından asılıyor, dövülüyor ve gemilerde bulunan buzluklara kilitleniyor. Korsanlar gemileri tutarak fidye elde edemeyeceklerini anlayınca, istediklerini elde etmek için insanları kullanmaya başladılar.

Korsanlar işkenceye başladı

Binbaşı Buster Howes, Associated Press’e yaptığı açıklamada, “Sistematik bir şekilde işkence yapıldığının düzenli izlerini görüyoruz” şeklinde konuştu. Korsanların, savaş gemilerini uzaklaştırmak için gemi adamlarını kullandığını söyleyen Howes;

“Gemi adamlarını güverteye çıkararak dövüyorlar. Savaş gemilerinin özellikle gemi adamlarının dövüldüğünü görmesini istiyorlar ki onları kendilerinden uzaklaştırabilsinler. Birkaç yıl önce, kaçırdıkları gemilerde çalışan mürettebata karşı daha saygılı ve çekingenlerdi. Şimdi ise çok daha fazla şiddet uyguluyor ve bu git gide artıyor. Fidye miktarlarının artması ve gemilerde korsanlara karşı daha iyi eğitilmiş bir mürettebat bulunması korsanların git gide setleşmesine neden oluyor. Son alınan önlemlerle artık gemi kaçırmak eskisi gibi kolay değil. Bu da kaçırdıklarına daha kötü davranmalarına neden oluyor” şeklinde konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim