• BIST 9693.46
  • Altın 2506.644
  • Dolar 32.5784
  • Euro 34.78
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

KOSGEB, girişimciyi ilkokuldan yetiştirecek

KOSGEB, girişimciyi ilkokuldan yetiştirecek
Anadolu Aslanları İşadamları Derneği’nin (ASKON) mayıs ayı toplantısının konuğu KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan oldu.

KOSGEB, girişimciyi ilkokuldan yetiştirecek

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği’nin (ASKON) mayıs ayı toplantısının konuğu KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan oldu.

KOSGEB Genel Başkanı Mustafa Kaplan, dün ASKON’da yaptığı konuşmada, girişimcilere yeni destek programları hazırladıklarını söyledi. Girişimcilerin banka kredileri ya da eş dosttan borç almak dışında para bulamadığına dikkat çeken Kaplan, Türkiye’de banka kredileri dışında Avrupa’daki gibi fon kuruluşları olması gerektiğini söyledi.
 
Kaplan, Avrupa’daki fon kuruluşlarının girişimciye 2-3 yıl geri ödemesiz kredi verdiğine, bu anlayışın Türkiye’de de olması gerektiğine işaret etti. KOSGEB olarak girişimcilere her türlü desteği verdiklerini anlatan Kaplan, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın yardımlarıyla Türkiye’de bireysel yatırımcının önünü açmak için önümüzdeki dönemlerde mevzuat oluşturulacağını kaydetti.
 
KOSGEB olarak toplumun tüm katmanlarına girişimcilik kültürünü yaymaya çalıştıklarını ifade eden Mustafa Kaplan, bunun topluma yerleşebilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı’yla beraber bir çalışma yürüttüklerini açıkladı.
 
Girişimcilik kültürünün ilkokulda verilmesi için çalışma yaptıklarını belirten Kaplan, bu konuda şunları söyledi: “Girişimcilik, zor bir süreçtir. Bu, bir günde olacak şey değildir. Bu konuda KOSGEB olarak eğitim faaliyetleri yaptık. 80 bin kişiyi eğitimden geçirdik. Bu, tarlaya tohum saçmaktır. Girişimcilere başlangıçta başarılı bir işletme olabilmek için ne yapmaları gerektiğini anlatmaya çalıştık. 4 bin girişimci bu vesileyle kendi işletmesini kurdu. Özellikle üniversite gençliğini girişimciliğe yönlendirmemiz gerekir. Çünkü girişimcilik, üniversite gençliğindedir.”

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim