• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Kotil: 3'üncü Havalimanı tabii ki olacak

Kotil: 3'üncü Havalimanı tabii ki olacak
THY Genel Müdürü Temel Kotil, üçüncü Havalimanı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kotil, "3. Havalimanı'nın olmaması diye bir şey olamaz tabii ki" dedi.

THY Genel Müdürü Temel Kotil, ÇED raporu ile ilgili mahkemenin durdurma kararını değerlendirerek, "3. havalimanının olmaması diye bir şey olamaz tabii ki. Hayal etmek bile mümkün değil. Bu raporlar inşallah hallolacaktır. Geçici bir olay olarak görüyorum" dedi.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve THY Genel Müdürü Temel Kotil, Atatürk Havalimanı’nda katıldıkları bir programda basın mensuplarının 3. havalimanı ile ilgili ÇED raporunun durdurulması hakkındaki sorularını yanıtladı.

Verilen kararın THY’nin hedeflerini etkilemeyeceğini söyleyen Kotil, "Sonuçta bir rapordur, üzerinde çalışılır. Singapur’dan yeni geldim. 3. havalimanı orada da çok merak ediliyor. 3. havalimanı dünyanın merkezini buraya çekiyor. Çünkü burası yetmiyor. Atatürk Havalimanı yolcu sayısında Heathrow’dan sonra ikinciliğe oynuyor. Frankfurt ve Paris’i geride bırakacak. 3. havalimanının olmaması diye bir şey olamaz tabii ki. Hayal etmek bile mümkün değil. Bu raporlar inşallah hallolacaktır. Geçici bir olay olarak görüyorum. 3. havalimanı düşündüğümüzden çok daha önemli" dedi.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ise, "Bu hukuksal bir konu. Bu konuda fikir beyan etmem söz konusu değil. İnanıyorum ki bunlar da aşılır. Türkiye’nin böyle büyük projelerinin ertelenmesi doğru değil. Bunların bir an önce yapılması gerekir. Hükümetimizin bununla ilgili girişimcileri yapacaktır" ifadelerini kulandı.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim