• BIST 9125.29
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3653
  • Euro 34.9479
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Kotil: ABD'ye daha çok uçmak istiyoruz

Kotil: ABD'ye daha çok uçmak istiyoruz
ABD Ticaret Bakan Yardımcısı Michael Camunez, Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve Genel Müdür Temel Kotil'i ziyaret etti.

ABD, THY'Yİ İSTİYOR

ABD Ticaret Bakan Yardımcısı Michael Camunez, Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve Genel Müdür Temel Kotil'i ziyaret etti.

THY Genel Müdürlüğü binasında basına kapalı olarak gerçekleştirilen ziyaretin ardından açıklama yapan Michael Camunez, ABD hükümeti adına Türkiye'de bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

'Gerçekten çok iyi bir ortaklığı geliştirmek için burada bulunuyorum. ABD ve Türkiye çok iyi birer dost. Ekonomik ilişkilerimizi daha da güçlendirmek için çalışıyoruz, bu her iki ülkenin ortak çıkarıdır. THY ile olan ilişkilerimiz çok güçlenerek sürüyor. İlişkilerimizin daha da güçlenerek devam edeceğine inanıyorum.'

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu da, Türkiye ile ABD arasındaki sivil havacılık ilişkilerini ele aldıklarını belirterek, 'Sayın Camunez'e sorunlarımızı ve isteklerimizi ilettik, kendisi yakın ilgi gösterdi. İletilen konuların takipçisi olacağını söyledi. Biz THY olarak ABD'de daha çok noktaya uçmak istiyoruz, bunda bir engel görünmüyor. İki ülke havacılığı konusundaki stratejik işbirliğinin daha da artırılması için yapabileceklerimizi ele aldık. ABD ile yeni işbirliği olanaklarını değerlendirdik' diye konuştu.

Topçu, görüşmede THY'nin en büyük uçak tedarikçisi Boeing ile olan ticari ilişkileri de ele aldıklarını belirterek, 'Bu çerçevede olumlu bir görüşme yaptığımızı düşünüyorum. Görüşmenin hem iki ülke hem de şirketimiz için hayırlı olmasını diliyorum' dedi.

Kotil: "Amerika'ya daha çok uçmak istiyoruz"

THY Genel Müdürü, Temel Kotil ise, Camunez'e ziyareti ve ABD'deki ekonomik gelişmeler konusunda kendilerine verdiği bilgi için teşekkür ederek, görüşmede, THY'nin ABD'deki ticari ilişkilerinin geliştirilmesi için neler yapılabileceği konularını ele aldıklarını söyledi. THY'nin, ABD pazarındaki ticari ilişkilerini daha da geliştirmek istediklerini ifade eden Kotil, 'Atlantik ötesine daha çok uçmak istiyoruz. Bunun için hiçbir engelimiz yok' dedi.

Kotil, ABD ile havacılık konusunda yeni bir anlaşmanın gündeme gelip gelmediğine ilişkin bir soru üzerine, 'Sayın Camunez, iki ülke arasında ekonomik işbirliğinin artacağı bilgisini bize getirdi. Biz ABD'ye daha fazla sefer yapmayı planlıyorduk, işbirliğinin artacağı bilgisi bunu daha mümkün kılacak. Pozitif bir görüşme oldu, biz yolumuza devam ediyoruz. 2011'de Los Angeles ve Atlanta'ya uçacaktık, yeni bir nokta bugün yok ama ABD-Türkiye ilişkisinin sektör açısından ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük. Türkiye-ABD arasında çok iyi bir ticari potansiyel olduğunu bir kez daha gördük, bu da sevindirici bir durum' diye konuştu.

Camunez, ziyaret sırasında Topçu ve Kotil'e bir teşekkür sertifikası verdi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim