• BIST 9079.97
  • Altın 2307.515
  • Dolar 32.3424
  • Euro 35.0714
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Kotil, kabin ekiplerini mektupla uyardı

Kotil, kabin ekiplerini mektupla uyardı
Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, kabin ekiplerine yolladığı mektupta şikayetleri dile getirdi, “ Artık pis tepsiyle servis şikayeti almak istemiyorum” diyerek ekipleri uyardı.

THY Genel Müdürü Temel Kotil, kabin ekiplerine yolladığı mektupla personelin yeni yılını kutladı, ‘Empati konusunda kendisini geliştirmeye davet ediyorum’ dedikten sonra bazı eleştirilerde bulundu.

KABİN MEMURLARINA NASİHAT!
 
“Duygusal zekâyı ve empatiyi çok önemsiyorum. Özellikle kabin memurlarının, duygusal zekâsı yüksek insanlar olması gerektiğini düşünüyorum” diyen Kotil, “Kabinde çalışmanın kolay bir iş olmadığını biliyorum. Şartlar zor, mesai yorucu. Üstelik kabin personelinin sorumluluk alanları da oldukça fazla. Aynı anda birçok şeye dikkat edebilmeli, detayları görebilmeli, beden dilini okuyabilmeli ve insanlara hizmet etmekten, güçsüzlere/engellilere yardım etmekten hoşlanmalı. Çocukları iyi anlamalı, yaşlılarla iyi iletişim kurmalı ve kültürler arası farkların getirdiği durumlara karşı esnek tutumlar geliştirebilmeli. Beklentilere özel çözümler geliştirmeyi bilmeli ve bu konuda gerektiğinde bireysel inisiyatifler kullanabilecek kadar özgüvenli olmalı. İhtiyaç anında hızla müdahale edebilmeli, krizleri iyi yönetebilmeli. Güler yüzlülük ve her daim pozitif olmak ise, meselenin temel esaslarından. Tıpkı, temizlik ve düzen gibi…” diyerek hayalindeki kabin memurunun nasıl olması gerektiğini sıraladı.
 
“ŞİKÂYETLER ARTIYOR , MESELE CİDDİ”
 
“Çok fazla şikâyet alıyoruz arkadaşlar. Her yüz yolcudan yalnızca bir tanesi şikâyet ediyor” diyerek ironik bir durum tespiti yapan Kotil, şöyle devam etti:
 
“Kristal çok sağlam bir malzemedir ve aynı zamanda insanlara çok da güzel renkleri bir arada sunar. Fakat nihayet bir camdır, kırılgandır ve yüzeyindeki küçük bir çizik kırılmasına sebep olur. THY'nin marka algısı da böyledir, yüz yolcudan bir yolcuyu üzmemiz bu dünya markası için son derece tehlikeli. Özellikle son haftada da yolculardan direk e-mailime gelen şikâyetler beni derin bir şekilde üzmüştür. Üzüntümün nedeni, örnekleri az olsa bile bazı yolcularımızı çok incitmemizdir. Hâlbuki yolcu bizim patronumuz, bir yakınımız, her şeyimizdi. Şikâyetler gün geçtikçe artıyor. Mesele ciddi. Ve ben bunu anlamakta gerçekten güçlük çekiyorum!”
 
“ÇAĞIRIN YANINIZA GELEYİM”
 
Her türlü sorunun çözümü konusunda elinden geleni yapacağını vurgulayan Temel Kotil, “
Sorun varsa konuşalım. Çözüm üretmekte zorlandığınızda çağırın yanınıza geleyim. Unutmayın ki, hiçbir sebep, bizim işimizi iyi yapmamamızın ya da kötü yapmamızın nedeni olamaz. Dilediğinizde çağırın, talep edin, bir araya gelelim, meseleleri yerinde çözelim. Mazeret değil, çözüm üretelim, yöntem konuşalım.” dedi.
 
“PİS TEPSİYLE SERVİS İSTEMİYORUM”
 
Kabin memurlarının kendisini hizmet alan insanların yerine koyması gerektiğinin altını çizen Kotil, bu noktada ekiplere sert eleştirilerde bulundu ve şöyle dedi:
 
“ Çünkü ben artık, kirli tepside servis yapıldığıyla ilgili bir şikâyet almak istemiyorum. Çünkü ben artık, kendi arasında sohbet ettiği için servisi geciktiren bir ekip istemiyorum içimizde. Çünkü ben artık, yüzü gülmeyen, Anadolu’nun misafir ağırlama kültürünü işine yansıtamayacak kadar geleneklerinden uzak düşmüş bir personelin, bize her hangi bir katkı sağlamasının imkânsız olduğunu biliyorum. Çünkü ben artık, yaşlı, çocuk ya da engellileri anlamayan, onlara karşı duyarlı olmayan bir kabin memuruyla çalışmanın, büyük emeklerle bir dünya markası haline getirdiğimiz THY’ye nasıl zarar verdiğini çok iyi görüyorum.”
 
“KALİTEMİZİ DÜŞÜREN TEK ŞEY... ”
 
THY Genel Müdürü Temel Kotil, sözlerinden herkesin üzerine düşen mesajı alması gerektiğini vurguladı.
 
Kotil sözlerini şöyle noktaladı: “Bulunduğunuz yerden göremiyor olabilirsiniz arkadaşlar, ama inanın kolay değil böyle bir markayı ayakta tutmak. Hizmet odaklı bir sektör için bu durum çok daha zor. Meselenin çözümü ise tek tek bireylerde. Yoksa size böyle bir mektup yazmak mecburiyetinde kalmazdım. Unutmayınız ki, bizim toplam kalitemizi düşüren tek şey, sorumluluk bilinci konusunda yetersiz olan bireylerdir. Bu uyarılardan herkesin üzerine düşen mesajı almasını istiyor. Türk Hava Yolları kabin personelinin dünyanın en iyi ekibi olmaya aday olduğunu hatırlatarak tekrar herkese mutlu yıllar dilerim. 2013'ün Ortaklığımız için başarılı ve emniyetli geçmesini Allah'tan niyaz ederim.”
 
Kaynak: AirportHaber
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim