• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Kotil: THY'nin hedefi 8 milyar dolar ciro

Kotil: THY'nin hedefi 8 milyar dolar ciro
Batman'da konferansa katılan Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Doç.Dr.Temel Kotil, THY'nin dünyanın en iyi hava yolu olduğunu ve 5 yıldızlı olmak için gayret ettiklerini söyledi.

 

Batman'da konferansa katılan Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Doç.Dr. Temel Kotil, THY'nin dünyanın en iyi hava yolu olduğunu ve 5 yıldızlı olmak için gayret ettiklerini söyledi. Kotil, THY'nin hedefinin 8 milyar dolar ciro yapmak olduğunu belirterek, "Bu yıl 5 milyar dolar getiriyoruz" dedi. 

THY Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil, Batman Girişimci İşadamları Derneği'nin (BAGİAD) konuğu olarak geldiği kentte Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda işadamlarına yönelik konferansa katıldı. Konferansı AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Vali Yılmaz Arslan, Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan ile işadamları izledi. Konferans öncesi, elektrik kesintisinin görülmesi üzerine Kotil, "İstanbul'da kesinti olsaydı 1 dakikada şirket bize enerjiyi verirdi. Burada biraz sürdü" dedi. 

THY Genel Müdürü Doç.Dr. Temel Kotil, Batman'da uçak sefer sayısını yılbaşından itibaren arttıracaklarını belirtti. Kotil, şöyle konuştu: 

"Ankara, bizim aktarma noktamız. Tabii Ankara üzerinden günde iki sefer olduğumuz diğer illere de bağlantı veriyoruz. Haftada 1 defa uçmanın anlamı yok, her gün uçmak gerekiyor. Bu yüzden diğer illerdeki taşımacılığımız günde iki seferle Ankara'ya bağladık. Yarın Afyon'daki Zafer Havaalanı açılıyor, o da dahil havaalanı bulunduran şehirlerimizi haftada en az 2 seferle Ankara ile buluşturuluyor. Ankara'daki aktarmalar vakit geçirmeden oluyor, bu bir ekonomi sağlıyor. Başka çapraz uçuşlar olsa, ekonomi kaybı yaşanırdı. Tabii biz de kar etmesi gereken bir şirketiz, onunda bilincindeyiz. Bu yıl yurtdışı yolcusunda yüzde 18 büyüdük. Business yolculuğunda yüzde 35 büyüdük. Transferde yüzde 40 büyüdük, çok hızlı büyüyoruz. Bu da Allah'ın bereketidir." 

Kotil, dünyanın en iyi hava yolunun THY olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Bir hadistir; 'Hesaba çekilmeden kendinizi hesaba çekin.' Biz de tacir olarak, siz yolcular bizi hesaba çekmeden her gün kendimizi hesaba çekiyoruz. Zarar ettiğimiz zaman pilot ve personel gevşer. Bu normaldir, rekabet etmek gerekiyor. İkincisi kendimizi hesaba çekmektir, biz de şirket olarak her gün hesaba çekiyoruz. 'İyi yaptığımız zaman' diyoruz ki, daha iyi nasıl yapabiliriz? En iyi havayoluyuz, şimdi 5 yıldızlı olmaya gayret ediyoruz. Avrupa ve Amerika dahil hiçbir yerde 5 yıldızlı hava yolu yok. Türkiye bir ucundan Avrupa'ya dokunuyor, diğer ucundan da Doğu'ya. Hangi taraftan bakarsanız bakın 5 yıldızlı hava yolu olmaya adayız. Bunun nedeni de basit. Avrupa ve diğer yerlere seyahat var. Para kaynağı da Avrupa'dır." 

THY hedefinin 8 milyar dolar ciro yapmak olduğunu belirten Kotil, "Bu yıl 5 milyar dolar getiriyoruz. İstanbul altın madeni üzerinde duruyor. Çok bereketli bir yer. 2012'de en çok uçan tek hava yolları şirketiyiz. Dünya sıralamasında ikinciyiz. Önümüzdeki yılda birinci olacağız. Üçüncü İstanbul hava limanının 150 milyon yolcusu olacak. Dünyada en büyük liman 90 milyon yolcu kapasiteli Almanya Frankfurt'undur. Bu limanı geride bırakacağız. Havacılık yönünden Türkiye altın madeni üzerinde duruyor. Avrupa'dan daha çok yolcu taşıyoruz. En çok ülke ve en çok noktaya giden Türk Hava Yolları'dır. 2013'te ulaşacağımız yer sayısı 250'ye ulaşacak. Para parayı değil, başarı başarıyı çekiyor. Dünyada 2.5 milyar yolcu var. Bunun büyük kısmını taşımaya talibiz. Yurt dışından çok para getiriyoruz" dedi. 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim