• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C

Kotil: Uygun şartlarda Bingazi'ye uçarız

Kotil: Uygun şartlarda Bingazi'ye uçarız
Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, Libya'nın Bingazi şehrinde şartların uygun olması halinde bugün uçuş düzenleyebileceklerini söyledi.

Kotil: Şartlar uygun olursa Bingazi'ye uçarız

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, Libya'nın Bingazi şehrinde şartların uygun olması halinde bugün uçuş düzenleyebileceklerini söyledi.

Kotil, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Bingazi ziyaretini izlemek üzere Kahire havaalanında bulunan Türk gazetecilere Arap dünyasına düzenleyecekleri yeni seferler hakkında bilgi verdi. Uçuş destinasyonlarını artıracaklarını bildiren Kotil, Bingazi'ye uçuşlarda işadamlarının sıkıntı yaşadığını belirterek, Bingazi havaalanında pistte sorun bulunmadığını ancak havaalanında tahribat olması dolayısıyla kimsenin uçuş yapamadığını söyledi. "Bugün şartlar uygun deseler Bingazi'ye bugün uçarız." diyen Kotil, uçuş yasağı sebebiyle son vermek zorunda kaldıkları Libya pazarına girmeye hazır olduklarını kaydetti. Kotil, Bingazi ziyaretinde bu şehre sefer düzenlenme imkânı konusunda da incelemeler yapacaklarını açıkladı.

Suriye'deki krize rağmen Şam ve Halep seferlerinde azaltmaya gitmediklerini vurgulayan Kotil, Yemen'e ise çok yakında haftanın her günü uçacaklarını dile getirdi. Uçuş ağında dünyada sekizinci olduklarını belirten Kotil, Irak'taki savaşın ardından uzun yıllar Bağdat'a uçan nadir şirketlerden olduklarını, bu ülkede uçtuğu noktaların sayısını 6'ya çıkaracaklarını dile getirdi. Bağdat'ın ardından bu yıl Erbil seferlerini başlatan THY, geçtiğimiz hafta da güneydeki Basra'ya uçmuştu. Bu hafta Basra bağlantılı Necef seferlerini, önümüzdeki haftalarda Süleymaniye ve daha sonra da Musul takip edecek.

THY uçuşlarındaki rötarlarla ilgili soru üzerine, rötarların daha çok lodos rüzgârları sebebiyle olduğunu belirten Kotil, bu yıl aldıkları tedbirlerle rötarları yüzde 90 azalttıklarını söyledi. Kotil, uçuşlarda İstanbul'a yığılma olmasının yurtdışı transferlerden kaynaklandığını ve bu oranın yolcuların yüzde 38'i civarında olduğunu kaydetti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim