• BIST 9117.17
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Kotil, 'Yılın Lideri Ödülü'ne layık görüldü

Kotil, 'Yılın Lideri Ödülü'ne layık görüldü
Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, havacılık endüstrisinin en prestijli ödülleri arasında yer alan Air Transport News Ödülleri'nde, "Yılın Lideri Ödülü"ne layık görüldü.

Çırağan Sarayı'nda dünya havacılık sektörünün üst düzey temsilcileri ve yöneticilerinin katılımıyla basına kapalı düzenlenen ödül töreninde, THY Genel Müdürü Kotil, ödülünü Air Transport News Genel Müdürü Dr. Kostas Iatrou'nun elinden aldı.

Ödül almasının onur verici olduğunu söyleyen Kotil, açıklamalarda bulundu.

"Bu ödül Türkiye, THY ve benim için çok önemli"

Ödülün bugüne kadar aldığı en büyük ödül olduğunu belirten Kotil, "Ödül, dünyada havacılık sektörünün en otoriter ödüllerinden biri. Bu ödül Türkiye, THY ve benim için çok önemli. Ödülü Türkiye, 30 bin çalışanımız ve THY yolcuları adına aldım" dedi.

"Bu alanda otorite olduğumuzu dünya da onaylamış oldu"

Kotil, bu yılın başında 2 yıllığına Avrupa Havacılık Derneği Başkanlığı'na da seçildiğini dile getirerek, "Avrupa'daki havacılığı da biz kontrol ediyoruz. THY'nin 10 yıldır devam eden bir başarı trendi var. Ödülün bize verilmesinde bu durum da etkili oldu. Havacılık sektörü, dünyanın en önemli sektörlerinden biri çünkü insanları buluşturuyor" diye konuştu.

Kendi sektöründe dünyanın en iyi genel müdürü seçildiğini ilk duyduğunda heyecanlandığını anlatan Kotil, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Tabii ki hemen aklıma çalışanlarımız geldi. THY olarak çok iyi bir aileyiz. Genel müdür ile kabinde çalışan bir arkadaş veya teknik bölümlerde çalışan personellerimiz arasında fark yok. 10 yıllık bir çabamızın izlendiğini gördüm. Kendime 'Bu şirket için ne yaptım, neden bu ödül bize verildi?' diye sordum. İşimizi seviyoruz. İnsanları, yolcuları seviyoruz. Sevdiklerimizden dolayı bu ödülü vermişlerdir diye düşündüm. Çünkü ilk önce sevgi başlıyor, sonrasında çalışması geliyor. Ama sevgi olmazsa bu ödülü vermezlerdi diye aklıma geldi."

Kotil, ödülün kendilerine yeni sorumluluklar yüklediğini ifade ederek, ödülün sorumluluk yüklediği gibi fırsatlar da getirdiğini, bu alanda otorite olduklarını dünyanın da onaylamış olduğunu sözlerine ekledi.

"2014 Air Transport News Ödülleri"

"2014 Air Transport News Ödülleri" kapsamında, "Yılın Bölgesel Uçak Üreticisi Ödülü"ne Bombardier", "Yılın Uçak Üreticisi Ödülü"ne Boeing, "Yılın Motor Üreticisi Ödülü"ne CFM, "Yılın Grubu Ödülü"ne Dnata, "Yılın Bilişim Şirketi Ödülü"ne Accelya, "Yılın Bakım, Onarım ve Operasyon Yönetimi Ödülü"ne Lufthansa Technik, "Yılın Havayolu Anlaşması Ödülü"ne Oneworld, "Yılın 10 milyon yolcuya kadar olan Havaalanı Ödülü"ne Londra City Havaalanı, "Yılın 10-30 milyon yolcusu olan Havaalanı Ödülü"ne Doha Uluslararası Havaalanı, "Yılın Havaalanı Ödülü"ne Dubai Uluslararası Havaalanı, "Yılın Hava Kargo Ödülü"ne Emirates, "Yılın Bölgesel Havaalanı Ödülü"ne Aegean Havayolları, "Yılın Hava Yolları Ödülü"ne Katar Hava Yolları, "Yılın Düşük Maliyetli Hava Yolları Ödülü"ne Norwegian, "George Iatrou Yaşamboyu Ödülü"ne ERA, "Yılın Kadını Ödülü"ne Atina Uluslararası Havaalanı Pazarlama ve İletişim Müdürü Ioanna Papadopoulou değer görüldü.

Geçen sene Kanada'nın ev sahipliği yaptığı ödül töreninde "Yılın Lideri Ödülü", Uluslararası Sivil Havacılık Organizasyonu (ICAO) Genel Sekreteri  Raymond Benjamin'a verilmişti.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim